21 Şubat 2020 Cuma

All-Star Arası Sonrası / Mart Turnuvaları Öncesi Mock Draft (v.2.0)




NBA'de All-Star arasındaki boşluktan herhalde ortalığa mock draftlar, big boardlar dağılmaya başladı. Benim de başım kel değil tabii. Canım aşırı çekti. İkinci turdaki oyuncular için inanılmaz komik analizler yapacak olabilirim ama Haziran'da çıkacak Draft Rehberi öncesi kendime de bırakabileceğim bir not olur.

Sıralı tam liste bu. Bu sefer lottery simülasyonu yapmayacağım. Sesli düşünüyorum farz edelim ve başlayalım.

Yasal Uyarı: Ergen basketbolcuları NBA prosfesyonelleriyle karşılaştırmak dünyanın en sağlıklı oyuncu anlatma yöntemi değil. O yüzden "Andırdığı oyuncu" kısmını da çok ciddiye almayın.


#1 - Golden State Warriors - Anthony Edwards - G/F

Golden State Warriors'ın bu takımına, bu draft'ta, bu kadar üstten seçmesi tüm matematiği bozuyor. Guard dominant bir sınıfta birinci sıradan seçen takımın elinde tarihin en iyi 1-2 ikilisi var yani basitçe anlatmak gerekirse. O yüzden Warriors #1'den seçerse diğer seçimleri etkilemeyecek bir şekilde #1 için favori olan Anthony Edwards'ı seçiyorum.

Anthony Edwards, bu draft'ın en heyecan verici oyuncusu olabilir. Çok atlet, potaya patlayabiliyor. Foot-work'ü iyi bir skorer olacağım ben diyor ama şut istatistikleri daha yiyeceği 10 fırın ekmek var diyor. Savunmada bu fizikle iyi bir oyuncu olmalı. Bunun için NBA'de gideceği okul da önemli olacak.

Andırdığı oyuncu: Victor Babatunde Oladipo?

#2 - Cleveland Cavaliers - Deni Avdija - F

Cleveland Cavaliers'ın son iki sınıfta durduk yere guard seçimi yapmasının en büyük cezasını bu draft'ta çekecekler. Son iki yılda seçtiğin iki lotarya seçiminden birini çöpe atmamak için bu sınıfta guard almaman lazım ancak en potansiyelli 10 oyuncunun 7-8'i guard. O yüzden geri kalanlardan eleme yapman lazım. Okoro-Okongwu-Avdija.

Benim tercihim Deni Avdija. Oyun zekası Garland ve Sexton gibi iki delişmen guard'ı idare etmeye yetebilir. İyi bir pasör olacak ve NBA'in geldiği bu noktada böyle bir kanat oyuncusunun elinizde olması aksi ihtimalden kesinlikle daha iyi. Şutu gelişecek, en azından öyle gözüküyor. Şutu olan, oyun yapabilen, iyi pasör bir kanat oyuncusu. E nihayet üzerine tuğla koymak iyi bir nokta.

Andırdığı oyuncu: Sıkıcı Euro-Euro benzetmesi ama Hidayet Türkoğlu

#3 - Atlanta Hawks - Tyrese Maxey - SG

Atlanta Hawks, Capela'yı da ekleyerek fena bir çekirdek kurmadı. Trae Young - Kevin Huerter - DeAndre Hunter - Cam Reddish - John Collins - Clint Capela. Eh akmasa da damlar ancak franchise oyuncunu Trae Young olarak seçmişken onun için dizmek lazım. Toplu yaratmadan verimi düşen Kevin Huerter ve savunmada leyla Cam Reddish'in bu yapı için uygun olmadığı açık. O yüzden topsuz verimli olabilen ve/veya iyi savunmacı bir kanat oyuncusuna ihtiyaçları var.

Isaac Okoro daha yakın tercih gibi dursa da DeAndre Hunter'la gelişimlerini ve rollerini aynı anda idare etmek zor olacaktır. O yüzden Tyrese Maxey'nin savunma potansiyeline güvenmek en mantıklısı. Potaya yaklaşma konusunda canavar, savunmada istekli, skorunu yaratabilen, potansiyelli bir 2 numara. Trae Young, topu paylaşmayı az biraz öğrenirse Young-Maxey-Huerter üçlüsü, üç başlı bi ejderha gibi uzun yıllar Hawks'ın çekirdeğini elit seviyede tutabilir.

Andırdığı oyuncu: Toy Donovan Mitchell

#4 - Minnesota Timberwolves - Onyeka Okongwu - F/C

Minnesota Timberwolves hakkında düşünürken elimizde artık 1 hafta önce olmayan bir değişken var. O da D'Angelo Russell. Normalde bu takıma akla ilk gelen oyun kurucuyu yazıp geçerdik ancak şimdi odaklanmamız gereken başka noktalar var. O da Karl Anthony-Towns'ı maksimize etmek. Bunun yolu da onu savunmada koruyabilmekten geçiyor zira artık hepimiz biliyoruz ki Towns'ın kafasına saksı düşmediği müddetçe en azından eforlu bir savunmacı olmayacak.

O yüzden yanına yardım savunmasında iş yapacak, kaya gibi ikinci bir potaya yakın savunmacı lazım. Onyeka Okongwu da bu tanıma çok iyi uyuyor. Hücumu iyi okuyabilen, kariyerinin en iyi günlerinde gerçekten elit bir pota savunmacısı olabilecek bir prospect. %74.2'yle serbest atış ve belli seviyeden orta mesafe atıyor. Bu da geliştirilebilir bir şutu olabileceğine işaret. Kısacası Timberwolves'un senelerdir KAT'ın yanına denediği Taj Gibson-Gorgiu Dieng formüllerinin daha iyi versiyonu.  Draft'ın ilerleyen sıralarından iş yapacak bir kanat oyuncusu da seçersek Russell-Culver-X-Okongwu-KAT çekirdeği hayal kurdurur bence.

Andırdığı oyuncu: Jaren Jackson Jr - Brandon Clarke arası bir yer



#5 New York Knicks - LaMelo Ball - PG

New York Knicks dediğimiz zaman flaş ışıklarının altını, Madison Square Garden'ı, taraftarın hype'ını ve beceriksiz yönetimi aynı anda düşünmek gerekiyor. O yüzden genç çekirdeğin geri kalan kısmıyla olan uyumu üzerine pek düşmedim. Tüm Amerika'nın 15 yaşından beri maçlarını izlediği, hayal kurduran bir prospect olan LaMelo Ball eğer Knicks'in sırasına düşerse, muhtemelen onlar tarafından seçilecektir.

LaMelo Ball'un hayal kurdurduğu oyuncu aşağı yukarı nasıl bir şey onu konuşmak lazım daha fazla. Tıpkı abisi gibi spektaküler bir pasör. Bununla beraber abisi gibi uzun bir guard. Abisinden skor atmayı daha iyi biliyor ancak onun kadar eforlu bir savunmacı olduğunu söylemek çok güç. Şutu da ailesel, NBL'de sahanın herhangi bir alanında verimli attığını söyleyemeyiz. Doğal bir yetenek ancak RJ Barrett'ın da topla yaratmayı sevdiğini düşündüğümüz zaman uyumları biraz soru işareti oluyor. Ne olursa olsun şut işini Lonzo'dan hızlı hallederse oldukça keyifli bir basketbolcu olacak.

Andırdığı oyuncu: Napalım biliyor musunuz? Kyle Anderson ve prime Rajon Rondo'yu bir molekülel karıştırıcıya koyalım ve eline twitter verelim.

#6  Detroit Pistons - Killian Hayes - PG

Eğer bu bir mock draft yazısı değil de big board yazısı olsaydı Killian Hayes benim 1 numaramda olacaktı. İnanılmaz bir potansiyel, profesyonel seviyede bile fark yaratabilecek bir oyuncu olduğunu, gelişmeye açık bir prospect olduğunu ve NBA'e uyumunun çok zaman almayacağını bu sezon Ulm'de defalarca gösterdi. Onu kapan lotaryanın en garanti atına oynamış olacak.

İnanılmaz hızı, yön değiştirme becerisi De'Aaron Fox seviyesinde olmasa da elit seviyede. Potaya gidişinde adımla geçemezse omzunun indirip potaya gücüyle gidebiliyor. Bu ileride onun faul almasını da kolaylaştıracak. Şutunu yaratabiliyor ancak menzilini geliştirmesi lazım. Karar vericiliği biraz sıkıntılı ancak Pistons da sonraki draft'ta onun yanına top dağıtabilen bir guard-forvet koysun canım her şeyi bu çocuktan beklemesinler.

Ayrıca Killian Hayes gibi slasher bir kısayı kariyerinin ilk senesinde eski bir MVP Derrick Rose'la yan yana oynatmak da iyi bir fırsat.

Andırdığı oyuncu: Mini Russell Westbrook

#7 Charlotte Hornets - Kira Lewis - G

Charlotte Hornets de çekirdeğinin üzerine eklemelerle gitmesi gereken bir rebuilding takımı. Ellerinde PJ Washington ve Miles Bridges gibi iki tane kanat oyuncusu var. Guard pozisyonuna Devonte Graham'i buldular ve Terry Rozier'a gömdükleri kontrat da iki yıl daha devam edecek. Uzun pozisyonunda zaaf yaşadıkları açık ama eğer üzerinde konsensus olan bir yetenek olmadıkça lotaryadan uzun seçmeye soğuğum. O yüzden Hornets'e Graham ve Rozier'la sahayı paylaşabilecek bir oyuncu baktım.

Cevabım da Kira Lewis. Lewis, bu draft'ın en genç prospectlerinden biri. Rebuilding dönemindeki takımlar buna yatırım yapmayı seviyorlar. Bununla birlikte Graham ve Rozier'ı tamamlamak için uygun özelliklere sahip. İki guard pozisyonda da oynayabiliyor. Fena bir savunmacı sayılmaz. Graham ve Rozier'ın ikisinden de iyi pasör ancak biraz turnover prone. Uzun kollarıyla pas kanalları için her zaman bir tehdit ve pota çevresinde daha iyi bir bitirici olacak. 7. sıra için oldukça büyük bir reach gibi gözükebilir ancak Hornets'in fena ilerlemediği rebuilding'de boş kalan parçaya en iyi uyan isim Kira Lewis.

Andırdığı oyuncu: Yavaş Dennis Schröder.



#8 Chicago Bulls - Isaac Okoro - F

Isaac Okoro bundan bir ay önce diğer NBA prospectleriyle kendini ayıracak kadar iyi oynuyordu ancak takımı Auburn'le beraber o da düşüşe geçti ve akıllarda soru işaretleri oluşturmaya başladı. Ne kadar oyunun savunma kısmında kusursuza yakın bir oyuncu olsa da bu sezon jumpshot'larının sadece 4'te 1'inde isabet bulması kocaman bir soru işareti. Topla etrafına yaratan bir oyuncu da sayılmaz. Hücumda negatif bir oyuncu olma endişesi onu 8'e kadar düşürdü.

Ancak Chicago Bulls'un, Okoro'yu pas geçmek gibi bir lüksü yok zira takımlarda herhangi bir kanat oyuncusu bulunmuyor. Otto Porter 6 maçın ardından sezonu kapattı. Draft'tan umutla seçtikleri Valentine ve Hutchison bu yoklukta bile rotasyonda dakika yaratamadılar. En son Boylen o rolleri Satoransky ve Dunn'a dağıtmaya çalışıyordu ki bu da durumun vehametini ortaya koyuyor. Zach Lavine gibi bir karadelikle aynı sahayı paylaşacak olmak Okoro'nun sırtındaki hücum kamburunu biraz olsun görünmez kılabilir. Ayrıca Wendell Carter-Isaac Okoro da 2-3 yıl içinde NBA'in en imrenilecek savunma tandemlerinden biri olabilir.

Andırdığı oyuncu: Şutsuz Kawhi Leonard

#9 Washington Wizards - Devin Vassell - F

Golden State Warriors kısmında bahsettiğim sıkıntı burada da var. Bu bir guard draft'ı ve lotaryada olan Wizards'ın iki guard slotu da all-star oyuncular tarafından kapalı. Bu takım önümüzdeki sezon hedefe oynamak istiyor ve bu yüzden kadrodaki boşluklara takviye yapmak gerekiyor. Listede halen iyi bir uzun sırasına gelmediğimize göre, gelip anında kritik katkılar verebilecek Devin Vassell en ideal aday.

Nedeni de çok basit. İyi bir savunmacı, iyi bir fiziği var, çok iyi takım savunmacısı ve %40'la üçlük isabet bulabilir. Bertans'a sırf şut atıyor diye 10-15 arası kontrat bağlamaya gönüllü olan bir takım için böyle bir prospect bulmak oldukça değerli olmalı. E öyleyse bulmuşken seçmek de gerekir. Bu arada savunmasını yeterince övemedim. GERÇEKTEN çok iyi bir takım savunmacısı.

Andırdığı oyuncu: Elsiz Jayson Tatum. Hücumda sadece spot-up'ını bekleyecek.

#10 Sacramento Kings - Josh Green - F

Sacramento Kings, durumu en zor takımlardan biri. Ellerinde rollerinden memnun olmayan ve kontrat gömülen iki tane iki numara, bir tane konfor alanı isteyen genç oyun kurucu, bir tane sakatlıktan dönemeyen ve pozisyonunu bulamayan prospect uzun ve gerisinde bunlara tamamen uyumsuz veteran oyuncular var. Bu draft seçimi guard rotasyonuna daha fazla dakika eklememeli, takımı kısalmaya itmeli ve Harrison Barnes'ın sürelerinden çalmalı.

Mock draft'ın bu noktasında en uygun tercih Josh Green. Gerçekten iyi bir savunmacı. Sahada kolaylıkla hareket edebiliyor ve rakibinin karşısında kalabiliyor. Şut yüzdesi düşük ancak FT yüzdesi gelişmeye dair umut verici. İyi bir takım oyuncusu ve skor yaratmaya çalışırken gereksiz yere top kaybı üretmeyen bir isim. Fox-Hield/Bogi tandeminin arkasına topa ihtiyaç duymayan ve potansiyelli Barnes-Bagley tandeminin önüne de savunmada oldukça agresif ve açık kapatan bir oyuncu koymak oldukça mantıklı.

Andırdığı oyuncu: Josh Richardson

#11 Phoenix Suns - RJ Hampton - PG

Phoenix Suns, geçtiğimiz seneler kadar kötü değil. Bu bir artı. Ancak bu değişimi borçlu olduğu oyuncular Ricky Rubio ve Aron Baynes takımın ana çekirdeğinin bir parçası değil. Bu yüzden bu gelişimi canlı tutmaları için genç çekirdeğe nokta atışı ekmeler yapmak zorundalar. Bu seçimi de All-Star oyuncuları Devin Booker'a bakarak yapacakları aşikar. Yine onu tamamlamaya çalışacaklardır.

Hampton, Devin Booker'a en uygun isimlerden biri. Doğal bir oyun kurucu sayılmaz ancak Suns'ın potansiyelini arttıracak bir prospect. Çok sağlam handleları ve gelişen bir pull-up oyunu var. Atletizmi onu iyi bir delici ve savunmacı yapabilir. NZ Breakers'ta Corey Webster'la beraber oynamış olması istatistiklerini düşürmüş olabilir ama onu Devin Booker'la oynamaya daha alışık hale getiriyor. Ricky Rubio ve Devin Booker'la ikili olarak sahada kalabilir ki bu da onun çaylak sezonu için önemli bir etken olacak. Oyun kurucu meziyetlerini geliştirmesi gerektiği açık. Yine de Suns'ın kaçırmaması gereken bir yetenek.

Andırdığı oyuncu: Atlet Jamal Murray, Terry Rozier +

#12 New Orleans Pelicans - Nico Mannion - G

Bir önceki mock draft'ta Pelicans'ın bu sınıfta, bu kadar yüksekten seçim yapmasının oldukça avantajlı bir durum olmadığını yazmıştım. O fikrim değişmedi. Bu takımın hala konsolide etmesi gereken yetenekleri var ve kadronuzu sonsuza kadar genç yeteneklerle dolduramazsınız. Ancak bu hakkı seçmek durumunda olduğuma göre yine yerdeki en uygun prospect'e gideceğim. O da Nico Mannion.

Dünyanın en iyi handle'larına sahip sayılmaz, patlayıcılığı da öyle ancak ikincil yönlendirici olarak NBA'de oldukça faydalı bir oyuncu olabilir. Topu nereye süreceğini iyi biliyor, iyi karar veriyor, skorunu üretebiliyor. İkincil yaratıcı olarak NBA'de tavanına ulaşabilir ki Zion ve Brandon Ingram'ın sürelerinin ayrılacağı Pelicans'ta ikisinin de tamamlayıcı karar vericisi olabilir. İyi bir lise ve kolej oyuncusu olarak da lotaryanın dışına düşmemesi gereken bir oyuncu.

Andırdığı oyuncu: Bogdan Bogdanovic



#13 San Antonio Spurs - Theo Maledon - G

San Antonio Spurs'e Tony Parker'ın takımından Fransız oyun kurucu. Eh tamam biraz hikaye güzel olsun diye yazmış olabilirim ancak draft bu ana kadar bu sırayla gelirse Tony Parker'ın referansı Spurs'ü bu seçime itebilir. Dejounte Murray ve Derrick White varken bu seçim ne kadar tutarlı onu da kestiremiyorum ama Spurs'ün bu ikiliyi bozmasını daha olası görüyorum. Bunu da not olarak düşeyim.

Maledon 1.92 boyunda oldukça iyi fiziğe sahip bir combo guard. San Antonio sistemi içinde bu fiziğini savunma tehdidine dönüştüreceği aşikar. Pas kanallarına baskı yapabilen, çaldığı toplarla potaya uçabilen bir ön savunmacı. Şut stili ilerleyen zamanlarda daha iyi bir skorer olacağını gösteriyor. 18 yaşında EuroLeague seviyesinde ezilmeyecek bir karar mekanizması var. Gelişmeye de açık. Lotaryanın son sıraları için artık fırsat transferi. Arkaya düşmemeli.

Andırdığı oyuncu: Keskin olmayan Shai Gilgeous-Alexander

#14 Portland Trail Blazers - Obi Toppin - PF

Warriors'ta ve Wizards'ta bahsettiğim sıkıntı Blazers'ta da mevcut. Combo guard sınıfında combo guard seçemeyecek kadar iyi iki combo oyuncusuna ve potansiyele yatırım yapamayacak kadar da hedef peşinde koşan bir takıma sahipler. O yüzden yine gelip katkı verecek bir oyuncuya ihtiyaçları var. Bu da hem pozisyonel olarak hem de oyun olgunluğu olarak draft'ın bu sırasında Obi Toppin gibi gözüküyor.

Bu senenin en büyük draft riser'ı Obi Toppin geleceğe yönelik bir hamle değil. Birkaç nokta hariç oyununu tavanında götürüyormuş gibi duruyor. Bench beşleriyle beraber iyi bir skorer olabilir. Verimli bir şutu var. İyi bir hücum rebounder'ı ancak hücumdaki konsantrasyonunu savunmaya yansıttığını söylemek güç. Yıldızı olmadığı bir düzen içinde bunu çözmek zorunda olacak. Ayrıca yaşı olarak da Jayson Tatum'dan sadece 1 gün daha küçük olduğunu eklemek gerekiyor.

Andırdığı oyuncu: Celtics kasa Kelly Olynyk'in daha atlet hali

#15 Orlando Magic - Tyrese Haliburton - PG

Lotaryanın dışına doğru çıktıkça takımların ihtiyaçlarına yönelik eklemeler daha fazla önem kazanıyor. Jonathan Isaac'i uzun süreli sakatlığa kurban vermesine rağmen hala Doğu'da play-off potasında kalmayı başaran Orlando Magic'in kadrosu saygın bir playoff takımı. Nikola Vucevic ve Jonathan Isaac gibi bu ligin en iyi 50 oyuncusundan ikisi bu takımda. Evan Fournier, rolünü çok iyi tanımlamış ve oynayabilen bir oyuncu. Aaron Gordon da takaslanmadığı müddetçe bu ligin iyi kanat oyuncularından biri.

Geride kalan nokta bariz. Birincil handler. Markelle Fultz, NBA basketbolcusu olabileceğini gösterdi ancak hala oyununda belli limitleri var. Magic, playoff seviyesinde kalmak istiyorsa buraya bir upgrade yapmak zorunda. Senenin başında draft sıralarında yükselen Haliburton, dirsek sakatlığından sezonu kapattı.

Onun gibi aktif, enerjik, delici bir guard Orlando Magic'in Fultz'tan beklediği şeyleri verebilir. Daha fazlasını da. Zeki bir oyuncu. Pick&roll oyuncusu olarak oldukça verimli. Geçişte potaya çok çabuk gidebiliyor ve Magic düzeni için en önemlisi spot-up oyunu da gelişmiş seviyede. Fultz ve Evan Fournier'le rolleri kolayca paylaşabilir.

Andırdığı oyuncu: Şutlu MCW+

#16 Minnesota Timberwolves - Patrick Williams - F

Bir önceki Minnesota Timberwolves bölümünde takımın eksik noktasına dikkat çekmiş ve oraya yapılacak eklemenin bu takımı daha derli toplu hale getireceğinden bahsetmiştim. Big Board'un bu sırasında eldeki en iyi opsiyon Patrick Williams. Oldukça fizikli, takımın birçok eksiğini kapatabilecek iyi bir takım savunmacısı.

Minnesota Timberwolves'un trade deadline'da yaptıkları çok değerli ancak Covington'ı kaybetmeleri onları biraz zorlayabilir. Josh Okogie swingman oynamak için yeterli fiziğe sahip değil, Jarrett Culver'ın gelişmeye ihtiyacı var ve Malik Beasley de hiç o işlerin oyuncusu değil. Burada o eksikliği tamamlamak için Patrick Williams biçilmiş kaftan. 6-7 boy, 6-11 wingspan, %35 üçlük, %87.5, çok iyi bir takım savunması. Minnesota için doğrudan hedefe yönelik bir hamle.

Andırdığı oyuncu: Evet... Robert Covington



#17 Boston Celtics - Cole Anthony - G

Cole Anthony bu sınıfın en derin düşüşü yaşayan oyuncusu. North Carolina'da geçirdiği sezon ilk maçtan sonra tamamen katastrofik bir hal aldı. Koskoca UNC, Mart Turnuvasını kaçırıyor. Oradan hesap edin.

Cole Anthony'nin bu düşüşü yaşamasında da birçok etmen var. Öncelikle potaya gitme hususunda acı verecek şekilde kötü. Rakibini geçemiyor, neredeyse her turnikesini darbeyle bırakmak zorunda kalıyor. Patlayıcı değil. Bu da bir skorer olmasına rağmen saha içinden %35'le isabet bulmasına neden oluyor. Cole Anthony kesinlikle üzerinde baskı veya beklenti olan bir takıma gitmemeli. Yoksa durumu bu seneki Cam Reddish'ten hallice olacaktır.

Bu sıraya kadar tüm takımlar tercihlerinden belli ölçüde verim almak zorunda olan takımlardı. Boston Celtics ise hali hazırda bir yarı contender olarak böyle "ya tutarsa" projelerine tahammülü olan bir takım. Geçtiğimiz draft'ta 14'e düşen Romeo Langford'ı aldı ve bu sezon ondan neredeyse katkı almadan devam etmeyi absorbe edebildi. Önümüzdeki sezon Langford'ı rotasyona sokmayı planlayan Celtics, Langford'dan arda kalan "akademi oyuncusu" boşluğunu Anthony'yle doldurabilir.

Anthony hali hazırda iyi bir oyuncu olmasa da belli başlı bir spot-up oyununa, skor yaratma becerisine ve oldukça iyi savunma hissine sahip bir oyuncu. Cidden bu seviye bir skorer potansiyelinde göremeyeceğiniz kadar iyi savunma bilgisine sahip ki bu da Cole Anthony'i halen değerli bir prospect yapıyor.

17'e kadar düşmesini pek ummuyorum ancak Boston Celtics 10'dan sonra her yerden Cole Anthony'i seçmek için trade up yapabilir.

Andırdığı oyuncu: NCAA'in kalabalık spacing'inden kurtulması iyi gelirse; iyi savunmacı Spencer Dinwiddie diyorum.

#18 Milwaukee Bucks - Jahmi'us Ramsey - G/F

Milwaukee Bucks da normalde buradan seçim yapmaması gereken bir takım. Ellerinde 70 galibiyete giden bir takım var ve çıkarıp yerine çaylak koyacakları her parça onları bu formdan düşürecekmiş gibi gözüküyor. Aslında aktif iyi 3&D'ler big board'da kalmış olsa iyi tercihler olabilirlerdi ancak Patrick Williams da Davin Vassell de listeden çıktı.

O yüzden yerdeki en büyük potansiyele yatırım yapmak mantıklı. Benim de bu yöndeki tercihim Jahmi'us Ramsey. Oldukça enerjik bir ön alan oyuncusu. Çok yüzdeli bir şutu var (%45.5 3PT) ve NBA'e bunu yansıtması da işin en kolay yanı olacak. Savunmada da enerjik ancak konsantrasyon sorunları var. Top paylaşmayı sevmiyor, bunu öğrenmesi de NBA'deki ilk yılını benchte ya da garbage time'da geçirmesine neden olabilir.

Andırdığı oyuncu: İyi savunmacı JR Smith

# 19 Dallas Mavericks - Precious Achiuwa - F/C

İlk yaptığım draft rehberinde gereksiz bir özgüvenle "En iyi Duke uzunu Marvin Bagley III değil Wendell Carter Jr." demiştim. Yine yaklaşık sebeplerle en iyi Memphis uzunu James Wiseman değil Precious Achiuwa diyorum. Oyun zekası tabii ki her pozisyon için önemli ancak bir uzun seçiyorsanız daha da önemli. Achiuwa da bu noktada eski takım arkadaşına fark atıyor.

Achiuwa iyi bir motora sahip bir uzun. Bu üzerine bir şeyler koyabileceğiniz iyi bir taban. Çok iyi bir atlet ve bunu hücum ve savunma reboundlarında kullanabiliyor. Post'ta skorunu üretebiliyor. Şutunu ve savunma disiplinini geliştirmek zorunda olsa dahi Porzingis'in yanı için oldukça iyi bir tercih. Dallas Mavericks'in böyle net bir hamleyi kaçıracağını sanmıyorum.

Andırdığı oyuncu: Taj Gibson v2.0

#20 Oklahoma City Thunder - Tyler Bey - F

Oklahoma City, bu sezon NBA'in en güzel sürprizlerinden biri. Chris Paul önderliğinde play-off'a giden Thunder, Schröder ve Shai başta olmak üzere tüm parçalarının da değerini arttırdı. 3 guardlı sistemleri bu sezon NBA'deki izlemesi en keyifli şeylerden biri olsa da bu takımı elit seviye bir takım olmaktan alıkoyan bir numaralı eksik de odanın ortasındaki fil gibi duruyor. Elit bir kanat oyuncusu.

Geçtiğimiz draft'ta liseden çıkışlı Darius Bazley'i seçen Oklahoma City Thunder, ondan bu sezon için umduğunu buldu ancak yine de takımın tavanını değiştirecek bir oyuncu olması için alması gereken çok yol var. Oraya çabucak etki yapabilecek bir switch savunmacısı bulmaları gerekiyor. Tyler Bey de bu role oldukça iyi oturan bir prospect. Oldukça atlet, potaya gidebiliyor. Faul almasını biliyor ve %74.5'le FT atıyor. Eğer üçlük atışlarında kendini geliştirir ve volume kazanabilirse bu draft'ın steallerinden biri olabilir.

Andırdığı oyuncu: OG Anunoby lite

#21 Brooklyn Nets - Saddiq Bey - F

Saddiq Bey, yine Tyler Bey gibi tecrübeli bir kolej oyuncusu olmasına karşın ondan çok farklı özellikleri olan bir prospect. Her şeyden evvel iyi bir şutör. Maç başına +5 denemeye rağmen %45.1 üçlük isabet oranını yakalamış durumda. İyi bir atlet ve bunu savunmada gösterebiliyor. Topu da yönlendiren bir oyuncu. Tabii ki hücumda bu kadar iyi olan oyuncunun bu sıralara düşmesi için belli başlı savunma zaafları olması gerekiyor. Ve evet ona da ortalamada iyi bir savunmacı demek zor.

Önümüzdeki sezon Kyrie Irving - Kevin Durant tandemiyle contender olarak sezona girecek. Bu ikilinin yanında yine topla oynamayı çok seven Dinwiddie ve LeVert de bulunurken dış şutu verimli oyunculara ihtiyaç var. Joe Harris'in kadroda kalması onlar için kritik olsa da daha fazla şutöre ihtiyaçları var. Saddiq Bey de keskinliği ve oturmuş oyunuyla kendini Prince ve Kurucs'tan yukarı atabilecek bir oyuncu.

Andırdığı oyuncu: Khris Middletonımsı

#22 Denver Nuggets -  Tre Jones - G

Denver Nuggets, NBA'de contender olmaya hazırlanan birkaç takımdan biri. Ellerinde oldukça iyi bir çekirdek olmasına rağmen contender olma yolunda bu eksikleri de yaptıkları draft seçimleriyle gidermek durumundalar. Beasley ve Hernangomez'i neredeyse yok pahasına takasladıktan sonra daha fazla kanat oyuncusu istemediklerine eminiz. Uzun bölgesinde Jokic-Grant uyumu parmak ısırtacak cinsten. O yüzden rolünde iyi oynasa da güvenerek yola çıkamadığımız Jamal Murray'nin yanında iyi savunma yapabilecek, topu yönlendirebilecek biri gerekiyor.

O da Tre Jones. Abisi Tyus Jones'a göre oldukça iyi bir savunmacı olan Tre, kısa savunmasıyla bu draft'ın ilk turunda kendine yer bulacak gibi gözüküyor. NBA için şutu soru işareti olmaya devam etse de şut yüzdesini %32.5'e çekmeye başardı. Etrafına yaratabilen ve asist/turnover'da iyi bir noktada olan bir guard. Savunmada undersized olması belki switchlerde sıkıntı yaratabilir ancak Tre Jones NBA'de bunu da öğrenebilecek bir oyuncu.

Andırdığı oyuncu: Undersized Lonzo Ball eksi full court paslar

#23 Miami Heat - Paul Reed - F

Miami Heat bu sezon NBA'in en overperform takımlarından biri. Deadline öncesi ellerindeki kadroda saygın oyuncu olarak Bam Adebayo, Jimmy Butler ve biraz Goran Dragic hariç kimse olmayan takım All-Star arasına Doğu'da ev sahibi avantajı koltuğunda oturarak gidiyor. Heat'in bu sezonun momentumunu başarıya giden yolda kullanacağı aşikar ancak bu yolda draft seçimlerinden de boş çekmemek gerekiyor.

Miami Heat'in kadrosunda Butler ve Adebayo hariç yerinden oynatılamayacak oyuncu yok ancak şu kadronun en büyük eksiği hala switch yapabilen kanat oyuncusu. Buna da en uygun isim DePaul'dan Paul Reed. Switchlerde canavar bir oyuncu. Dribling üzerinden skor üretebiliyor. Çok üst düzey bir atlet ve iyi bir ribaund sezisine sahip. Adebayo'ya tam zamanlı 5 numara çekip yanına koymak için uygun isim.

Andırdığı oyuncu: Grant Williams eksi oyun zekası



#24 Utah Jazz - Tyrell Terry - G

Utah Jazz, geçtiğimiz sezondan itibaren takımın savunma potansiyelinden ödün verip hücum potansiyelini yükseltmeye çalışıyor. Dante Exum - Jordan Clarkson takası bu yolun imza hareketi oldu. Batı'da halen seviyelerini korumuş olsalar da Mike Conley hamlesinin boşa düşmesi takımın tavanını halen bir noktada tutuyor. Oraya bir ekleme yapmak Utah Jazz'ın bir numaralı önceliği olacaktır.

Sınıfın bu noktasında en hücum potansiyelli guard Syracuselu Tyrell Terry. Üçlü tehdidin üçünü de kontrol edebilen bir oyun kurucu. Size'ına göre iyi bir ribauntçı. Savunmada da daha iyi bir oyuncu olma ışığını gösteriyor. En azından iyi bir yardım savunmacısı olacak. Yetenekli bir combo guard olarak Donovan Mitchell'la one-two-punch'ı oluşturabilirler. Şu an genel geçer mock draft'larda aşağılarda yer alsalar da ben ilk turda kendine yer açabileceğine inanıyorum.

Andırdığı oyuncu: Lou Williams

#25 New York Knicks - James Wiseman - C

New York ve spot ışıklarından LaMelo Ball bölümünde bahsetmiştik. Aynı mantıktaki diğer tercih de James Wiseman olacaktır ama tabii ki benim mock draft'ımda. Siz diğer her yerde James Wiseman'ı çok çok daha yükseklerde okuyorsunuz ancak bu övgülerinin çoğunun sebebi lise kayıtlarında adamın Giannis Antetokounmpo taklidi işler yapması. Ancak benzer görüntüleri Oscar Tshiebwe'nin higlightlarında da bulmak mümkün. Handleları o ölçüde olan bir oyuncu için profesyonel seviyede hiçbir anlam ifade etmeyen videoları kenara bırakıyorum değerlendirme.

Savunmada Enes Kanter'den kötü pick&roll savunuyor. Bu şaka değil. Cidden perdenin hangi kenarında duracağını içgüdüsel olarak seçemiyor. Üstüne üstlük bir uzun oyuncu olarak sahada olduğu her saniye bu defekti test edilecek. Dış şutu yok, üstüne üstlük serbest atışları da bize umut vermiyor. Birazdan altta görebileceğiniz gibi über züber atletik highlightlar çıkarabilecek bir oyuncudan fazlasını olmasını beklemiyorum. Erken lotarya için tarihi bir bust olmaya aday. İlk 25'ten de seçeceğim daha başka oyuncular var ama işin gerçekliğinden daha fazla sekmemek gerekiyor.

Andırdığı oyuncu: (Julius Randle + Enes Kanter) / 2

#26 Oklahoma City Thunder - Devon Dotson - PG

Oklahoma City'nin kanat rotasyonundaki eksiklerindan bahsetmiştik. Oraya eklemeyi yaptık. Kanat oyuncularının olgunlaşma süresini düşündüğümüz zaman Bazley ve Bey'in yanına üçüncü bir kanat prospecti eklemeyi mantıklı bulmadım. O yüzden yerdeki en iyi oyuncuyu seçiyorum. O da Knicks'li Damyean Dotson'ın kardeşi Devon.

Devon Dotson, her şeyden önce iyi bir savunmacı. Hem bireysel hem de takım savunmasında oldukça iyi bir isim. Savunmasını atletizmiyle destekleyebiliyor. İyi bir lider, kolejden bir çaylaktan fazlası olarak gelecek. İstikrarlı bir şutör olmadığı açık ancak %81.4 serbest atış yüzdesi bunun gelişmesi konusunda ümit verici. Biraz undersized olması da Shai'nin yanında oynayacak bir oyuncu olarak kapatılabilecek bir defekt.

Andırdığı oyuncu: Jalen Brunson + atletizm

#27 Boston Celtics - Oscar Tshiebwe - C

Boston Celtics hakkında sezon boyunca konuşulan iki husus var. Biri yine bir draft'ta fazla fazla seçim hakkının olması. Diğeri de takımdaki pota koruyucusu eksiği. Oscar Tshiebwe, Celtics'in yatırım yapmayı sevdiği lise kariyeriyle, hayvani atletizmiyle ve gelişime açık özelliklerle Celtics'in ilk turun sonundaki ilk picki için oldukça uygun bir isim.

Oscar Tshiebwe'nin bir basketbolcu olarak James Wiseman'dan çok bir eksiği yok. O da hayvani bir atlet, inanılmaz bir ikinci zıplaması var, low post'ta iyi bir bitirici, sahada rahatlıkla hareket ediyor. Pota koruyuculuğu konusunda öğrenmesi gereken şeyler olsa da iyi bir motora sahip. Robert Williams'ı oynarken sahada işler bir parçaya çeviren Celtics, Tshiebwe'nin bu freak yeteneklerini işleyebilir.

Andırdığı oyuncu: Über züber Emeka Okafor

#28 Toronto Raptors - Zeke Nnaji - C

Toronto Raptors, şampiyonluk senesinin ardından Kawhi'ı kaybetmesine rağmen halen ligin en iyi takımlarından biri. Lowry'nin, Gasol'ün, Ibaka'nın yaşlarına rağmen muhtemelen bir rebuilding değil bir retooling dönemi yaşanacak Toronto'da. Siakam'ın etrafına yapılanan takımın önümüzdeki sezon büyük bir pivot sorunu olacak zira Ibaka ve Gasol'ün ikisinin kontratı bitiyor. Bird haklarıyla birlikte takımda tutulacak olsalar da ikisinin de yaş haddi geliyor. 28 sıra, uzuna yatırım yapmak için iyi noktalardan biri.

Benim buradaki bahsim Zeke Nnaji'ye. Nnaji yüzü dönük hücum oyunu olan nadir 5 numaralardan biri. Pota çevresinde özel bir oyunu var. Parmak hassasiyeti oldukça gelişmiş. Biraz undersized ancak bugünlerde kimin size'a ihtiyacı var ki? Pick&roll hücumunu geliştirirse NBA'in özel hücum silahlarından biri olabilir.

Andırdığı oyuncu: Montreal Harrelz (Shaq'ın telaffuzunu hatırlayın lütfen esprim havada kalmasın)

#29 Los Angeles Lakers - Aaron Neismith - G/F

Los Angeles Lakers, aşırı sürpriz bir gelişmeyle Anthony Davis'i kaybetmezse önümüzdeki sezonu aşırı bir win-now moduyla geçirecek. Bunun için boşa atacak hiçbir kurşunları yok. Olabilecek en garanti oyuncuya gideceklerdir. Aaron Neismith'in inanılmaz iyi başlangıçtan sonra sakatlıkla sezonu kapatması onu bir miktar overrated yapsa da Lakers'ın kaçırmayacağı bir prospect olduğunu düşünüyorum.

En önemli özelliği tabii ki şut. Şaka olmayan istatistikleri: maç başına 8.2 üçlük denemesiyle %52.2 isabet. Oha oha oha. Hücumda takıma çok rahat alanlar açan bir oyuncu olacak ilk günden itibaren. Serbest atış yüzdesi de %82.5. Boyu 6-5, iyi olan bir fiziksel çerçevesi var. Savunmada sahada kalabildiği müddetçe, ki muhtemelen kalacaktır, en üst seviye takımlar için işleri değiştirecek bir parça olabilir.

Andırdığı oyuncu: Joe Harris



#30 Boston Celtics - Alexey Pokusevski - PF

Boston Celtics'in önümüzdeki sezondaki kontrat durumları biraz garip. Gordon Hayward hariç Celtics'in elinde biten kontrat yok ve onu da takımda tutmak istiyorlar. Bu sezon rotasyon oyuncuları içinde verim vermeyen tek isim Vincent Poirier. Langford'ın varlığını düşündüğümüz zaman Javonte Green'in garanti olmayan kontratından çıkılabilir. Bu kadroda sadece 2 kişilik yer demek ve Celtics'in bu draft'ta 4 tane picki var. O yüzden Celtics stash opsiyonlarını düşünmeli. Tabii ki pickleri takaslayamadığımız mock draft evreninde.

Bu noktada en potansiyelli stash opsiyonu Olympiacos B'den Alexey Pokusevski. Point-forvet hayali kurduran bir forvet. Geçişte inanılmaz iyi okumalar yapabiliyor, şutu var ve sahada topla beraber çok rahat hareket edebiliyor. Eğer Avrupa'da kendine gelişebilecek bir yer bulursa -mesela Baskonia- ilerleyen yıllarda Celtics için önemli bir asset haline gelebilir.

Andırdığı oyuncu: Baskonia kasa Nemanja Bjelica'nın ince hali.


--------İKİNCİ TUR-----

#31 Dallas Mavericks - Jeremiah Robinson-Earl - PF

İkinci tura geldikten sonra potansiyelden takım ihtiyaçlarına daha fazla odaklanmak gerekiyor. İkinci turun ilk takımı Dallas Mavericks'te de buna dikkat ediyorum. Contender bir takım olmamalarına rağmen buy-out pazarından savunmacı kanat arayan ve MKG ile imzalayan Dallas, orada daha uzun vadeli bir çözüme ihtiyaç duyuyor. İlk turda da oraya hamle yapmamışken şimdi yapmanın tam zamanı.

Jordan Nwora pazarda kalan en iyi kanat oyuncusu olabilir ancak Dallas Mavericks için benim tercihin Robinson-Earl. Robinson-Earl, çok iyi oyun motoruna sahip, iyi alan görüşü olan ve beklediğinizden çok daha iyi ribauntçı bir oyuncu. Yayın gerisinden inanılmaz tatminkar bir şut yüzdesi yok ama %82.1 serbest atış yüzdesi bunu geliştirebileceğini gösteriyor. Ana roller için değil ancak yan roller için oldukça uygun bir oyuncu olabilir.

Andırdığı oyuncu: Jae Crowder +

#32 Charlotte Hornets - Jordan Nwora - F

Jordan Nwora, bu sezonun başında daha fazla şeyler beklediğimiz bir oyuncuydu ancak Louisville'de bu sezon beklenen patlamayı tam anlamıyla gerçekleştiremedi. Bu kadar zayıf sınıfta iki tur arasına sıkışmış olmak onun için çok istenilen bir durum olmasa da NBA kariyerinin ilk yıllarında düzenli oynayacağı bir takıma gitmek onun kariyerinin ilerleyen yılları için daha iyi olabilir.

Jordan Nwora, NBA'de barınabilecek kanat oyuncularının sahip olması gereken özellikleri asgari ölçüde sağlıyor. İyi bir oyun motoru var. Yayın gerisinden etkili. Hatta NBA üçlüğüne kadar etkili olabiliyor ve %41.5'la atıyor. Çizgide fazla hata yapmıyor. Ortalama üzerinde bir savunmacı olacaktır. Sadece hayal kırıklığı olarak daha iyi bir skorer olmasını umuyordum ancak o rolün altından kalkamayacağını gösterdi. Durum böyle olduktan sonra 25-35 arasına sıkışması da normal.

Andırdığı oyuncu: TJ Warren



#33 Philadelphia 76ers - Cassius Winston - PG

Philadelphia 76ers, process döneminden çıkmış olsa da halen o sürecin avantajlarından birine sahip. HABOYLA İKİNCİ TUR SEÇİMLERİ VAR. Muhtemelen bu pickleri birleştirip yukarı çıkmayı deneyeceklerdir ancak mock draft evrenimde bu mümkün değil. Mecbur seçecekler. NBA'de şampiyonluk için mücadele eden bir takım olarak Sixers, gelip doğrudan katkı verecek oyunculara ihtiyaç duyuyor. Sixers takımını düşündüğümüz zaman da takımın pick&roll yönlendirebilecek bir handler'a ihtiyacı açık.

Tecrübeli, kısa, p&r yöneticisi... Kolay sonuç. Cassius Winston. Winston, kolej basketbolunun en iyi seniorlarından biri. İyi bir takım savunmacısı. Bireysel olarak da kolay kolay ezilmeyecek bir oyuncu. Üçlük oyunu yeterince gelişti. Top kayıplarını kontrol etmeye başlayıp dribling üzerinden istikrarlı bir skorerlik oturtabilirse ilk günden itibaren NBA'de katkı vermeye başlayacaktır.

Andırdığı oyuncu: Kemba Walker fiziğinde Malcolm Brogdon lite

#34 Minnesota Timberwolves - Desmond Bane - G

Minnesota Timberwolves'a da Sixers'a yazdığım gibi top yönlendirebilen bir handler yazmayı düşünüyordum ancak Winston'ı Sixers kaptı. Wolves'un B planına geçmesi lazım. O da TCU Boynuzlu Kurbağaları'ndan Desmond Bane. NBA oyuncusu olmak için ihtiyaç duyulan çoğu özelliğe sahipken bu draft'ın ilk 40'ından dışarı düşmemeli.

Her şeyden önce iyi bir şutör. 4 senelik kolej kariyerinde %38'den aşağıda üçlük attığı sezon yok ki şut menzili de oldukça gelişti. Koçun verdiği setleri yönetebilecek bir oyun kurucu. İkincil ya da birincil top yönlendirici olarak belli süreler alabilir. Fizikli bir guard olduğu için pozisyonuna göre iyi bir ribauntçı ki bu özelliği takımına 3 guardlı beşler oynama özgürlüğü verebilir. Topla kendine yaratmaya başlarsa ve handlingini de geliştirirse tamamdır.

Andırdığı oyuncu: KCP + top yönlendirme

#35 Philadelphia 76ers - Jaden McDaniels - F

Birçok mock drafta kıyasla benim listemde bağır bağır aşağı inen oyunculardan biri de Jaden McDaniels. Aşağı düşmesinin sebebi James Wiseman'ınkiyle aynı değil. Sadece hücumda bir decoydan fazlası olup olamayacağına dair ciddi soru işaretlerim var. Tabii bu soru işareti sadece bana ait de olabilir.

NBA'de kanat oynamak için cidden iyi bir boyu ve kanat genişliği var. 6-10 boy, 6-11 kanat genişliği ile hiçbir şey olamazsan Derrick Jones Jr. olursun. Yaşı da draft'ın bu sırası için oldukça genç, özellikle art arda yazdığım seniorları düşünürsek. Ancak fiziği çok ince. İyi bir skorer olmak için ihtiyaç duyulan adam geçme becerisine sahip değil. Footwork, delicilik, kalıp: 3'te 0. Savunmada da neredeyse foul prone sayılır. Maç başına 3.3 faul yapıyor ki bu çok fazla. 2.1/3.3'lük asist/turnover rate'ine girmek dahi istemiyorum.

Andırdığı oyuncu: Uzun Wes Iwundu, KZ Okpala +

#36 New York Knicks - Skylar Mays - G

Bu zamana kadar senior oyunculara olan yüksek takdirimi fark etmişsinizdir. Yine oradan devam ediyorum ve LSU'nun senior'ı Skylar Mays'i New York Knicks'e yolluyorum. Mays, New York Knicks taraftarlarının çok kısa sürede sevebileceği cins bir oyuncu ve Dennis Smith Jr. - Elfrid Payton - Frank Ntilikina rotasyonunda ilk günden katılıp süre çalmaya başlayabilir.

Bu zamana kadar kolej kariyerini Tremont Waters'la beraber geçiren Mays, Waters'ın ayrılmasıyla beraber LSU'da ipleri tamamen eline aldı. İlk üç yılında sıkıntılı gözüken şutörlüğü bu sezon %37'e geldi ki şutunu yaratabilen bir oyuncu için azımsanacak bir oran değil. Fizikli ve atlet bir oyuncu olduğu için iyi rebounder ve iyi bir savunmacı olma potansiyeline de sahip. İyi basketbolcu arayan takımların çok fazla arkaya düşürmemesi gereken bir oyuncu.

Andırdığı oyuncu: Alonzo Trier + güçlü fizik ve getirdikleri

#37 Sacramento Kings - Romeo Weems - F

Kings'e ilk turdan yine bir kanat seçmiştim. Doyamadım yine bir kanat seçeceğim. DePaul'da Paul Reed'in ortağı Romeo Weems ilk turla ikinci turla geziniyorken daha fazla arkaya düşmesine gönlüm razı olmadı. Tabii ki ilk turdan seçtiğimiz Paul Reed kadar parlak bir oyuncu değil ancak o da NBA oyuncusu olacağı kesin olan oyunculardan biri. 37. sıradan yaptığınız seçimi EuroLeague'den ziyade takımınızda izlemek her zaman daha iyidir.

Weems yine klasik kanat özelliklerinin birçoğuna sahip. İyi şutör. Geliştirilebilir pasör özellikleri olan bir oyuncu. İyi takım savunmacısı. Çok iyi atlet. Dikey zıplaması da iyi bir oyuncu ve bunu reboundlarda kullanabiliyor. 1.7/1.6 ast/to fena sayılmaz ama geliştirilmeli. %60 serbest atış yüzdesi soru işareti. Kolejde bile hücumda çok aktif bir oyuncu değilken NBA'de kötü bir takımda dağılır mı diye düşünüyor insan istemez ancak kesinlikle iyi bir basketbolcu.

Andırdığı oyuncu: Terence Davis



#38 Washington Wizards - Jalen Smith - PF/C

Washington'ın neye ihtiyacı var? Gerçekten savunmaya ihtiyacı var. Draft'ta kendisine bir türlü yer bulamadığım sürekli arkaya ittiğim Jalen Smith, Washington Wizards'ın ihtiyaç duyduğu savunmayı getirebilecek potansiyele sahip. Bunu da hücumda işlevsel olarak yapabilir. 38. sıradan bundan daha iyisi Şam'da kayısı.

Neden bu sıraya kadar geriledi? Oradan başlayalım. Asist/turnover rate'i skandal. 0.7/1.7 neredeyse sahada kalamayacak ölçüde bir rate. E low-post'ta topla oynamayı sevdiğini düşünürsek NBA'de karadelik olma olasılığı yüksek ama Semi Ojeleye stili bir kara delik. 4-5 arasında sıkışmış olması oyun zekası düşük bir oyuncu için de sorun. Ancak draft yaşı ikinci tur için çok iyi. Double-double ortalama yaparken 53.6/39.1/74.7 şut splitlerini yakalamış olması da baya göz kamaştırıcı. Ancak pota koruyuculuğunun NBA'de ne kadar devam edeceği soru işareti. Mo Bamba'nın NBA'deki hali herkes için ibret olmalı.

Andırdığı oyuncu: Anthony Randolph +

#39 New Orleans Pelicans - Killian Tillie PF/C

New Orleans Pelicans, takımı full gençleştirip aynı timeline'a oturtuyorken ikinci tur picklerini de kadrodaki yaşlı rol oyuncularının ikamelerini bulmak için kullanabilirler. Pelicans'ın yaşlı rol oyuncularını düşünürsek Jrue Holiday ve Derrick Favors'ın ikamesini bulmak zor. E öyleyse Nicolo Melli'nin ikamesine bakıyorum. O da Killian Tillie.

Killian Tillie, Nicolo Melli'den daha iyi bir oyuncu olma potansiyeline tabii ki sahip. Çok iyi bir pasör. Zeki bir top yönlendirici. %40'la üçlük atıyor. İyi bir oyun motoruna sahip. Normalde kolejde senior senesine kadar da kalmazdı, ikinci tura da düşmezdi. Ancak hayat yapacak bir şey yok. Injury prone bir arkadaş. Çok atlet de sayılmaz o yüzden reboundlarda arıza yaşayabiliyor. Ancak Pelicans gibi kalabalık fikstürlerde, kısıtlı ve belirli rollerde takımına kesinlikle esneklik kazandırabilecek bir prospect.

Andırdığı oyuncu: Injury prone Boris Diaw

#40 Sacramento Kings - Vernon Carey Jr. - C

Sacramento Kings'e çok mantıklı seçimler yaptım. Vlade Divac'ın YOLO diyerek kör potansiyele yatırım yapma sırası artık geldi. Buraya Isaiah Stewart da yazabilirdim ancak o çocuğu hakikaten hiç beğenmiyorum. O yüzden Duke markası ve eski tip post oyunu Vernon Carey'i Divac'a kabul ettirecektir.

İyi olan yanlarını saymak lazım. Gerçekten iyi low post skoreri. Verimli de bir skorer. İyi ribauntçı. Kötü atlet de değil. E ancak boyu çok uzun bir oyuncu değil. 6-10. Wingspan da 7-0. Sahada çok rahat hareket edebilen bir oyuncu değil. Oyun stili artık ciddi ciddi demode. Serbest atış çizgisinden çok parlak değil. .%63.4. Kolejde kullandığı güç odaklı hareketleri NBA atletlerine karşın ne kadar işleyecek o da soru işareti. İyi basketbolcu ama ligde tutunması için gelişime ihtiyacı olacak.

Andırdığı oyuncu: Washed Al Jefferson.

#41 Memphis Grizzlies - Ashton Hagans - PG

Memphis Grizzlies, rebuildinginde çok hızlı ve çok iyi gidiyor. All-star arasına play-off potasında girdiler ancak geçmişlerinin günahı olarak bu sene birinci tur seçim hakkına sahip değiller. İkinci tur pickleri de tam olarak bir ikinci tur picki. Hali hazırda kalabalık bir rotasyona sahiplerken bu pickle masadaki en iyi oyuncuyu almaları mantıklı olacaktır.

Bence masadaki oyuncu da Ashton Hagans. Hagans, Tyrese Maxey'nin ışığının gölgesinde kalsa da çok temiz bir sezon geçiriyor. 6.6 asist ortalaması oldukça iyi. Takımın savunmasına yaptığı katkı da çok iyi ve NBA'e de geçebilir. Pas kanallarına çok iyi basabiliyor ve iyi bir adam adama savunmacı. Ancak 40'lara kadar düşmesinin de sebebi çok açık. Dış şutu. %28.3 2020 NBA'inde çoğu takımın kolay kolay almak isteyeceği bir istatistik değil. Ayrıyeten top kaybı sayısını minimalize etmeli.

Andırdığı oyuncu: Avrupa'ya düşüp çıkan Patrick Beverley

#42 New Orleans Pelicans - Xavier Tillman - C

Yine New Orleans Pelicans. Yine kalabalık rotasyona adam seçmeye zorlanıyorum. Bu pick muhtemelen takaslanacak. O yüzden yine big board mantığıyla yerdeki en iyi oyuncuyu seçmeye çalışacağım. Myles Powell ve Markus Howard kafamı karıştırıyor ancak Tom Izzo'nun uzunlarına yüklediği savunma karakterine güvenip Xavier Tillman'ı alıyorum.

Xavier Tillman, undersized p&r pivotları prototipine uyan bir oyuncu. Çok iyi bir pick&roll oyuncusu. Pota çevresinde iyi bir bitirici. Dikey zıplamasıyla fena bir pota koruyucusu değil ancak NBA'e dönüşümü ne olacak o merak konusu. Ancak bu prototipe göre artıları var. Öncelikle iyi bir pasör. Maç başına 3 asist hiç azımsanacak gibi değil. Maç başına 1.7 üçlük deniyor ancak %29 isabeti verimini düşürüyor. Serbest atış çizgisinden %66.7 ise dış atışın gelişmesine dair bizi çok ümitvar kılmıyor.

Andırdığı oyuncu: Christian Wood + short-roll pasları

#43 San Antonio Spurs - Abdoulaye N'doye - F

San Antonio Spurs, NBA'in en kapsamlı gelişim programına sahip takımlarından biri. Çaylaklara çok fazla süre vermese de onları olgunlaşana kadar geliştiriyor ve NBA'de ilk sahaya çıktığı eski haliyle arasındaki farkı anlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda Spurs kültürünün NBA'in en uluslararası kültürü olduğunu da akıllardan çıkartmamak gerek. Avrupalı saf yetenek oyuncular onların da ilgisini çeken türde oluyor geçen seneki Samanic seçimi gibi. Bu senenin Samanic'i olarak adayım Abdoulaye N'doye.

Abdoulaye N'doye hali hazırsa Pro LNB A'da profesyonel seviyede iyi rol alan bir oyuncu. 22 yaşında olmasına rağmen Cholet'de 4 yıldır iyi rol alıyor. Fransa'yla oynadığı alt yaş gruplarında etkili bir performans ortaya koymuştu. Çok saçma sapan bir fiziği var. Üçlük yüzdesi her sezon gelişti ve bu sene Fransa Ligi'nde %44.1'le üçlük atıyor. Saha içinden de verimli, %52.2. Bir kanat oyuncusu olarak 4/1.9 ast/to rate'i oldukça tatmin edici. İki senedir maç başına yaklaşık 1.5 top çalma ortalamasıyla oynaması da pas kanalları için ne kadar büyük bir tehdit olduğunu gösteriyor. Eğer oyun motoru NBA'i kaldırırsa ikinci turun en iyi Avrupalı seçimi olabilir.

Andırdığı oyuncu: Tony Snell+

#44 Orlando Magic - Amar Sylla - F

Amar Sylla bu draft'ın en büyük düşüş gösteren oyuncularından biri. Sezon başında insanlar Doumbouya gibi lotaryanın sonuna yakın bir yerlerden gitmesini bekliyordu ancak Sylla şu an ikinci turu başı için bile çok soru işaretli bir prospect. Ancak Avrupa basketbolunda oynamış olması ve NBA'de soru işareti olan pozisyon karmaşasından kurtulabilecek olması hanesine yazan bir artı. İkinci tur pickinin yakılabileceği bir potansiyeli var.

En büyük artısı yaşı. Senegalli oyuncu draft gününde henüz 19 yaşına girmemiş olacak. 19 yaşından önce profesyonel basketbol oynaması da avantaj. 6-9 boyu, 7-2 kanat genişliği de onu üzerinde hayal kurduran bir basketbolcu yapıyor ancak Oostende'deki istatistikleri çok işareti. Yayın gerisinden maç başına 2.5 deneme ile %22.1 isabet katastrofik bir istatistik. Saha içinden de %40'la isabet bulabiliyor ancak. Maç başına çizgiye 1'den az gelmesi ve %60'la atması da büyük sorun. Ancak kadrosu oturmuş ve ikinci tur haklarıyla takımını çok ileri götüremeyecek takımlar için iyi bir kumar olabilir. Geçen sene Chuma Okeke'yi seçip red shirt'leyen Magic'in Sylla'yı seçip stashlemesi bana çok uzak ihtimal gelmiyor.

Andırdığı oyuncu: Kısa Thon Maker

#45 Portland Trail Blazers - Myles Powell - G

Portland Trail Blazers, ikinci turdan seçebileceği kolej veteranlarına ihtiyaç duyan bir takım. Geçtiğimiz yaz rol oyuncularının çoğunu kaybeden Portland'ın, rotasyona ekstradan yazacağı yarım oyuncuya bile ihtiyacı varken ve Lillard yaşlanıyorken boşa atacakları kurşunları yok. Gelip doğrudan katkı yapacak oyuncu olarak da NCAA'de yılın oyuncusu ödülü adayı Myles Powell'ın sektireceklerini düşünmüyorum.

Myles Powell, oldukça iyi bir skorer. Şutunu yaratabiliyor, çizgiye gelebiliyor, NBA mesafesinden üçlük isabet bulabiliyor. Bunlar o rolde oynayan bir oyuncu için oldukça önemli ki kariyerinin en iyi günlerinde bir bench beşini sırtlayabilir. İyi bir takım savunmacısı. En büyük sorunu ise az asist yapıp ondan fazla top kaybı yapması. NBA'de bir turnover prone'a dönüşebilir. Eğer topsuz da verimli olmayı öğrenebilirse NBA için iyi bir bench oyuncusu olabilir. Yoksa Avrupa'da keyifle izleriz :(

Andırdığı oyuncu: Seth Curry



#46 Boston Celtics - Joe Wieskamp - F

Boston Celtics'in kadro durumunu Pokusevki seçiminde anlatmıştım. Bu seçimi de o durumdan bağımsız yapmayacağım. Celtics, two-way kontratlar lige girdiğinden beri late-second seçimlerini two-way kontrat altına alıp gelişimleri izlemek için kullanıyor. İlk sene Jabari Bird ve Kadeem Allen, bu sene Tremont Waters. Bunların hepsi saygın kolej oyuncularıydı. Bu sene bu kadar sıkıntılı bir kadro durumu varken bunu yapmaları yüksek ihtimal. En uygun aday da Iowa'nın şutör Joe Wieskamp.

Wieskamp şu an maç başına 18.3 sayı - 6.6 ribaund - 1.8 asist ortalamaları tutturmuş durumda. Yayın gerisinden yüzde 39'la atıyor. Bu başarısında takım arkadaşı Luka Garza'nın da payı var ancak Jayson Tatum - Kemba Walker üzerinden sıklıkla pick&roll hücum kullanan Boston Celtics'in zayıf taraf şutörü olarak rahatlıkla katkı verebilir. Savunması da NBA'de sahada kalabilecek seviyede. İyi bir atlet olmaması ve NBA seviyesinde skorer olmak için ağır handleları olması onu en çok limitleyecek faktörler olacak.

Andırdığı oyuncu: Cam Johnson

#47 Chicago Bulls - Scottie Lewis - G/F

Bu draft bünyesinde çok fazla NBA kanat oyuncusu bulunduruyor. Bu draft'ın bir iyi özelliği varsa o da bu. Kanat rotasyonuna ihtiyacı olan takımlar kadrosuna bıkmadan usanmadan kanat oyuncusu doldurabilir. Chicago Bulls ise buna en çok ihtiyaç duyan takımların başında. Bu yüzden onlara Okoro seçiminin ardından yine iyi savunmacı bir kanat oyuncusu yazacağım. O da Florida'dan Lewis.

Lewis, savunmasıyla öne çıkan bir prospect. Hem takım hem adam adama savunması çok iyi. 6-5'lik bir guard-forvet olmasına rağmen maç başına 1.3 blok ortalaması tutturmuş durumda. Yaşı da onu daha cazip kılacaktır. Draft gününde henüz 20 yaşını doldurmuş olacak. Ancak onunla ilgili soru işaretleri işin hücum tarafında. %35 üçlük ortalaması tutturmuş olsa da skor volume'u çok düşük. Ancak çizgiden %82.6'yla atması umut verici bir nokta. Yaptığı asistin iki katı top kaybı yapması da onu topla çok göremeyeceğimiz izlenimini veriyor.

Andırdığı oyuncu: Moe Harkless

#48 Indiana Pacers - Aaron Henry - F

Tom Izzo dilosu olduğum biraz ortaya çıkmaya başladı. Winston ve Tillman'dan sonra üçüncü MSU seçimim. Indiana Pacers, önümüzdeki sezon da Doğu'nun playoff takımlarından biri olacak. Ancak kanat rotasyonuna ekleme yapmaları şart. Justin Holiday ve Doug McDermott'un takımda bu kadar rol alıyor olmaları takımın tavanını düşürüyor. Oraya topsuz da verimli olabilen ve topu Brogdon-Oladipo ikilisine bırakan kanat oyuncuları koyabilmek gerekiyor.

Aaron Henry de bu hedefe göre iyi bir deneme. Top eline geldiği zaman basit okumaları yapabilen, ortalama şut atabilen ve ribauntlara katkı verebilen bir oyuncu. Şutu öldürmez de süründürmez de seviyesinde, tam olarak %35. Çizgiden %71.4'le isabet buluyor. Maç başına 2.8 asist ortalaması oldukça iyi. İyi bir kolejden geliyor ve Pacers gibi p&r hücumu üzerine kurulu bir sisteme alışık. Faul sayısını kontrol edebiliyor. Henry'nin Indianapolisli olması da bu seçimi biraz daha tatlı hale getiriyor.

Andırdığı oyuncu: E'Twaun Moore

#49 Oklahoma City Thunder - David Johnson - G/F

Sana da kanat, sana da kanat ve evet Oklahoma City, sana da kanat. Abdel Nader ve Terrance Ferguson'un dakika vermesine ihtiyaç duyan bir takım olarak buradan da kanat tercihi yapmaları mantıklı. Ancak doğrudan katkı verebilecek bir oyuncuya da ihtiyaçları var. O yüzden Ayo Dosunmu ya da Agbaji gibi isimleri elemek zorunda kaldım. Louisville'den David Johnson tercihim.

David Johnson NBA'de sahada kalabilecek birçok özelliği barındırıyor. İyi savunmacı, iyi atlet. Atletizmini reboundlarda kullanabiliyor. Cut oyunları iyi, potaya yakında iyi işler yapabiliyor ancak şutör olarak katkı bekleyen çok bekler, onu söylemiş olayım. Çok iyi bir pasör, Oklahoma City'nin fazla guardlı sistemlerinde katkı verebilir. Louisville'in Mart ayında yapabileceği bir Final Four koşuşu onun seçilmesini sağlayabilir. Gözleri üzerinden ayırmamak lazım.

Andırdığı oyuncu: MCW - Anlık Markelle Fultz arası

#50 Golden State Warriors - Matthew Hurt - PF

Çok tereddütte kalmadığım bir seçimdi bu. Golden State Warriors, önümüzdeki sene tekrar contender olmak istiyorken Kevin Durant'te çok eksik olduğu bir noktayı tamamlamalı, o da iyi rotasyon oyuncuları. Topsuz hareketlilik ve şutörlük konusunda bu kadar uzmanlaşmış takımın kuşkusuz daha fazla şutöre ihtiyacı var. Matthew Hurt de Warriors'ın playofflarda bile süre verdiği Jonas Jerebko'nun hayal ettirdiklerini gerçeğe dönüştürebilir.

Tabii ki çaylak olarak play-off'un derinleştiği anlarda çok küçük bir rolü olacaktır ancak oyuncu kartı Golden State Warriors için yeterince uygun. Birden çok pozisyon oynayabiliyor. NBA üçlüğü seviyesinden iyi şutör. Bu sezon %41'le üçlük attı.Topu eline aldığı zaman bomba muamelesi yapmıyor, okumaları yapabiliyor. Ancak topu yere vuramıyor ve atletizmi oldukça güdük. Rebound konusunda Vernon Carey mi onu kötü gösteriyor yoksa gerçekten sıkıntılı mı, onu da NBA'de test edeceğiz.

Andırdığı oyuncu: Alec Peters +

#51 Philadelphia 76ers - Markus Howard - PG

76ers'ın ikinci turdaki üçüncü picki. Cassius Winston seçimimde neden böyle seçimler yaptığımdan bahsetmiştim şimdi tekrar düşmek istemiyorum. Veteran-handler işini Winston'la hallettikten sonra veteran-şutörü de yine kolejin gözde seniorlarından biri Markus Howard'la kapatmak istiyorum. Howard normalde geçen senenin draft'ıyla NBA'e gidebilirdi ancak Mart turnuvasının ilk turunda Ja Morant'in karizmasını çok fena şekilde çizmiş olması onu Marquette'te bir sene daha kalmaya zorladı.

Markus Howard, NBA seviyesinde şutörlük işini çoktan çözmüş bir oyuncu. Asistsiz üçlük bulabiliyor, bunu yüzdeli şekilde bulabiliyor ve NBA menzilinden atabiliyor. 10.3 denemeyle %39.4 hiç kötü bir istatistik değil. Çizgiye geldiği zaman da pek hata yapmayan bir oyuncu. Ortalama bir karar verici sayılır. En büyük eksiği size'ı. 5-11 olması onu zorlayacak. Draft günü yaşının 21 olması da onu daha az tercih edilir kılabilir. Ancak bu seviye kolej kariyerine sahip bir oyuncunun undrafted kalacağını hiç sanmıyorum.

Andırdığı oyuncu: Fakirin Devonte' Graham'i.

#52 Atlanta Hawks - Ayo Dosunmu - G

Atlanta Hawks rebuilding döneminde bir takım olarak draft'ın artık derinleştiği noktalarda tamamen potansiyele yatırım yapabilecek bir konumda. O yüzden "Ya şut atmaya başlarsa" prospectlerinden biri olan Ayo Dosunmu, Atlanta için fena olmayacak bir tercih. Sonuçta ilk 10'dan Cam Reddish seçmiş bir camianın 52. sıra picki için Ayo Dosunmu'nun zaaflarını kurcalamaması gerekir. Yani.

Ayo Dosunmu iyi pick&roll yönlendirebilecek, handlingi iyi olan aktif bir combo guard. Şutu sıkıntılı ancak skorer içgüdüleri yerinde. Potaya patlayabiliyor ve orada bitirebiliyor. Çok iyi bir atletizmi var. Combo olması, atletizmi, skorerliği ona büyük bir potansiyel getiriyor. Ancak oyunun iki tarafında da ciddi odaklanma sorunları var. Bir skorer olarak daha fazla çizgiye gelmeyi başarması gerekir. Bazen hücumda tamamen kara delikleşebiliyor. Top alamadığı zaman neler yapacağı da çok soru işareti.

Andırdığı oyuncu: Ham Jaylen Brown'ın ince hali

#53 Sacramento Kings - Ochai Agbaji - SG

Takımların draft hakları tekrarladıkça onlar hakkında seçim yapmak cidden zorlaşıyor. Kings'e şu ana kadar Josh Green, Romeo Weems ve Vernon Carey Jr. yazdım. 4. seçim olarak da belli bir rotaya oturmam gerekiyor. O yüzden yine savunmasıyla öne çıkıp bu jölemsi takımı tutkallayacak oyuncuların peşinde olacağım. 53'ten tercihim Ochai Agbaji.

Agbaji'nin oyuncu kartında yazan en iyi iki özelliği savunması ve oyun motoru. Özellikle bu kadar iyi bir oyun motoruna sahip olması ona NBA'de uzun süre ekmek yedirebilir. Saygın bir kolej Kansas'tan geliyor olması da onu draft'ta yaklaşık yetenekteki rakiplerine karşı öne atacaktır. Adam adama savunmada potansiyelli bir oyuncu. Uzun kolları pas kanallarını rahatlıkla kapatıyor ve maç başına 1.4 top çalma ortalamasıyla oynuyor. %34.7'yle üçlük atması onu sahada tutacaktır ama skorerlik konusunda onda daha fazlası var. Eğer handling işini toparlarsa ortalama takımları imrenilen rotasyon oyuncularından biri olabilir.

Andırdığı oyuncu: Malik Beasley

#54 Golden State Warriors - Neeminas Queta - C

Neeminas Queta geçtiğimiz sezon draft'a girseydi muhtemelen ikinci turun başından kendine talip bulacaktı. Mocklarda yukarı doğru tırmanırken draft'a girmekten vazgeçti ve bu onun için iyi olmadı. Bu sezon yıldızı geçen seneki kadar parlak değil ve guard-kanat sınıfında takımlar da gözünü o yöndeki oyunculara çevirmiş gibi duruyor. Ama Neeminas Queta benim favori prospectlerimden biri ve onu da titizlikle en iyi takımlardan birine gönderdim.

Neeminas Queta iyi bir pota koruyucu prototipi. Maç başına 1.6 blok fena bir sayı değil. İyi bir p&r uzunu ve çok yüzdeli bitiriyor. Aynı şekilde çizgiden de %70'le atıyor ve ona gelecekte bir jumpshot tehdidi olarak dönebilir. İyi bir pasör olabilir ancak çok fazla hata yapıyor. Oyun motoru da bir pivotta olması gereken kadar iyi. Ancak bu kasa oyuncuların geneli gibi faul problemi sorunu var. Hücumda p&r kısası olmadan ne kadar volume sahibi olabilir şüpheli. Diz sakatlığı geçmişi de onu bu sıralara iten faktörlerden.

Andırdığı oyuncu: Robert Williams



#55 Los Angeles Clippers - Leo Bolmaro - F

Leo Bolmaro, mock draftların yükselen yıldızı. Eğer tüm mainstream draft yazarları bir oyuncuyu yükseltmeye başladılarsa muhtemelen NBA front officelerinden bir şeyler duymuş oluyorlar. Yani anlayacağınız Leo Bolmaro, 2020 NBA draft'ında seçilecek bir oyuncu. Kerizlik yapıp liste dışı bırakmanın anlamı yok. O yüzden bu draft'ta stash kullanabilecek takımlardan biri olan Clippers'a göndermeyi uygun buldum zira bu noktadan itibaren birçok oyunu stash opsiyonu olduğu için kendine yer buldu mock draft'ta.

Bolmaro'nun ilgi çekmesine şaşmamak lazım çünkü birkaç nadir bulunan özelliği bünyesinde taşıyor. 6-6 boyunda, oldukça iyi bir oyun kurucu. Şutu sokabiliyor ve daha iyisi şutunu yaratabiliyor. İkinci turdan gidecek rakiplerine göre yaşı da genç. Avdija gibi, Doncic gibi, daha önceleri Okben gibi, Preldzic gibi bu özelliklerle heyecan uyandıran bir genç Avrupalı. Sorunları da bu kasaların çoğuyla aynı. Etkili bir skorer olması için gereken miktar çizgiye gelemiyor. Top kayıplarını kontrol edemiyor ve kendinden çabuk oyunculara karşı sorun yaşıyor. Ancak şutunu bir düzene oturtmayı başarırsa NBA'de her zaman kendine dakika bulabilecek bir oyuncu.

Andırdığı oyuncu: Toy Joe Ingles

#56 Brooklyn Nets - Joel Ayayi - G

Draftın bu sıralarına geldiğimiz zaman iyi bir kolejden çıkmak geçer akçe olmaya başlıyor. Birçok mock'ta dışarıda kalsa bile geçen sene uzun Mart turnuvasının etkisiyle Kyle Guy, seçilmeyi başarmıştı. Buna geçen seneden Jaylen Hands (UCLA), Tremont Waters (LSU) ya da bir önceki sezondan Devon Hall (Virginia), Vince Edwards (Purdue) örneklerini verebiliriz. Joel Ayayi, Gonzaga'da fena bir sezon geçirmiyorken bir şekilde kendini draft'a açacaktır.

Ayayi, skorer olarak kötü bir sezon geçirmiyor. Bir dış oyuncuya göre iyi bir şut yüzdesi var. %48.2. Yayın gerisinden de %34.3'le atması sahada kalmak konusunda sorun yaşamayacağı anlamına geliyor. 3.4 asist sayısına rağmen sadece 1.5 top kaybı yapması da oldukça olumlu. Ancak topu eline yapıştırmayı çok seviyor. Bu onu kariyerinin ilk yıllarında çok zorlayacaktır. Çok fazla faul alamıyor ve savunmada kesinlikle gelişmeye ihtiyacı var. Gonzaga'da kendisinden daha isimli prospectlerin yanında olması onu sıralara düşüren etmenlerden. Ayrıca Fransız olması onu bir stash opsiyonu haline getiriyor.

Andırdığı oyuncu: Küçük Caris LeVert

#57 Charlotte Hornets - Tres Trinkle - SF

Tres Trinkle, Oregon State gibi göz ardında kalmış bir okulda okuduğu için şuan bu sıralardan gözüküyor ancak sezon bitip workoutlar başladığı zaman kendini birden ileri atabilir. Bu konuda buraya not düşebilmiş olmak için seçiyorum Trinkle'ı. Zaten buradan sonra geriye kalan 3 seçimin ikisi de stash seçimleri olacak.

Trinkle, çok yönlü bir kanat oyuncusu. Takım savunmasına katkı yapan, pas kanallarını kapatan, yardım açılarını iyi bilen bir kanat oyuncusu. Üstüne üstlük top yönlendirmeyi de iyi biliyor. Maç başına yaptığı 3.4 asist, draft prospectleri arasında oldukça iyi bir noktada. Yayın gerisinden ve serbest atış çizgisinden yeterli ortalamalara sahip. %35.3 ve %80.4. Bir kanat oyuncusu olarak maç başına 7 rebound çekiyor bu da iyi. En büyük sıkıntısı 24 yaşında olması ancak workoutlarda kendini gösterirse ikinci turun her yerinde yaşı sorun olmadan kendine seçilme şansı bulabilir.

Andırdığı oyuncu: Patrick McCaw +

#58 Toronto Raptors - Paul Eboua - F/C

Toronto Raptors'ın draftın sonlarından ya da dışından oyuncu bulma konusundaki başarısı malumunuz. Amerika dışından gelen oyuncuları da takımın sisteminin içine katmayı çok iyi başarıyorlar. Bu 58. sıra seçiminden bir şekilde katkı alacakları bence kesin. Burası için en uygun aday İtalya Ligi'nden Paul Eboua.

Bu sezonu Pesaro'da geçiren Eboua, henüz çoğu yeteneği ham olmasına karşın profesyonel bir basketbol liginde yeterince dakika bulabiliyor ve maç başına 7.4 sayı üretiyor. 6-8 boyuna rağmen 7-3 kanat genişliği göz alıcı. Elleri de çok büyük ve bu ona pota çevresinde önemli bir avantaj sağlıyor. Atletizmi ve ikinci zıplamasıyla iyi bir hücum rebounder'ı. Dış atış ve serbest atış yüzdesi düşük olsa da geliştirilemeyecek seviyede değil. Switchte de mücadele edebilecek bir ayak çabukluğu var. Toronto Raptors düzeni içinde roket olur diyorum. Yani roket olmasa da Oshae Brissett'e upgrade olacağı açık.

Andırdığı oyuncu: Chris Boucher +

#59 Philadelphia 76ers - Malcolm Cazalon - SG

Belçika Ligi'nde oynayan bir Fransız'ın NBA Draft'ında seçilmesi ne kadar kesin bilemiyorum ancak Philadelphia 76ers'a bir veteran daha seçecek gücüm kalmadı. Zamanında Luka Mitrovic'e, Vasilije Micic'e yaptıkları gibi belki bir gün değerlenir diye bir stash kurşunu atmaları rotasyona oyuncu seçmelerinden daha mantıklı. Cazalon da listede kalan en potansiyelli Avrupalı olabilir.

Cazalon'un en öne çıkan özelliği patlayıcılığı. Çabuk adımıyla patır patır rakiplerini geçebiliyor, potaya akabiliyor. İyi bir atletizmi var ve bunu bire bir savunmada kullanabiliyor. Şutunu yaratabiliyor ancak menzili sıkıntılı. Hele üçlük yüzdesi çoook sıkıntılı %15.8. Ancak çizgiye bu kadar gelebiliyor olması ve çizgiden de %86.4 gibi bir yüzdeyle oynaması gelişme gösterme konusunda insana ümit veriyor. Draft edildikten sonra Avrupa'da seneden seneye gelişip NBA'e rol oyuncusu olmaya gidecek seviyeye gelebilir.

Andırdığı oyuncu: Brad Wanamaker'ın genç halleri

#60 New Orleans Pelicans - Borisa Simanic - PF/C

New Orleans'ın zaten onlarca genç oyuncusu var, üstüne üstlük bu draft'taki de 4. seçimleri. Artık kreşe dönen takıma bir oyuncu daha atamadım ve onlara da stash hedeflerinden birini yazdım. Kızılyıldız'ın uzunu Borisa Simanic, NBA scoutlarının dikkatini çekebilecek ve kendine draft'ta yer bulabilecek bir oyuncu.

Her şeyden önce şutu var. %46.2, profesyonel seviyede hiç yabana atılmayacak bir yüzde. Pota çevresinde de skor üretebiliyor. Kalıbından ve ten renginden beklemeyeceğiniz kadar iyi atlet. Bu atletizmini pota koruyuculuğunda kullanabiliyor ancak savunmanın merkezine oturması için yeteri kadar savunma bilgisi var mı emin değilim. En büyük eksiği güçsüz olması. Bu NBA'e gelirse sahada kalmasını zorlaştırabilir. Bir uzun olarak iki maçta bir tane serbest atış kullanması çok çok sıkıntılı bir durum. Bir süre daha Avrupa seviyesinde dolaşıp kendini güvenilir bir oyuncuya çevirebilir. Öyle yaparsa da NBA biletini cebine koyabilir.

Andırdığı oyuncu: Mike Muscala


9 yorum:

  1. ömer faruk bu sene draftlara girmeyecek miydi fed? girecekse dratft'ta seçilemeyeceğini mi düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. girse bile muhtemelen seçilmeyecekir, ben de o yüzden kolejde kalacağını düşünüyorum

      Sil
    2. Ömer Faruk senior senesinde koleje dönemiyor fed. ama seçilmeyeceği konusuna bende katılıyorum.

      Sil
    3. o kadar hakim değilim o prosedüre ya. ama zaten uzun zamandır ilk 60'da görmedim ömer'i. türkiye'ye döner diyebilseydim sonlarda seçtirip stashlerdim

      Sil
    4. 58den seçilmesinin hiç bir anlamı yok. Takımı serbest bırakmadığı veya anlasamadiklari sürece tek takıma baglisin. Undrafted olması demek 30 takımla da görüşebilmesi veya euroleague deneyebilmesi demek. Efes pilsende pleiss yerine Ömeri görmeyi çok isterdim.

      Sil
  2. Kira lewis in lotarya gitmesi beni cok sasirtti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla yazarken ben de şaşırdım ama mantıklı geldi

      Sil
  3. James wisemani neden first round sonu sectin merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlattım içerisinde ya hiç beğenmiyorum

      Sil