20 Ocak 2020 Pazartesi

Mart Kedileri Mock Draft v1.0

Takvimlerde yeni yılın gelmesiyle beraber mock draft'lar ciddileşmeye başladı. Artık NBA'deki lotarya takımlarını ve onların ihtiyaçlarını biliyoruz. Kolejde de konferans maçları başladı ve rekabet kızışıyor. NBA oyuncuları ve NBA oyuncusu olmayanlar kendilerini belli etmeye başladı.


E sezonun bu kısmı gelmişken podcast yetmez dedik ve Uğur Şen'le beraber bir mock draft yapmaya karar verdik. Draft'ın lotarya 19 Ocak akşamındaki sonuçlara göre yapıldı ve böyle bir sonuç ortaya çıktı.




1) New York Knicks (Uğur Şen): Anthony Edwards - Georgia - G


Çok kurcalamaya gerek yok. Sınıfın en büyük yeteneği. Atletizmi, patlama gücü, skor kapasitesi New York Knicks gibi sıfırdan başlayan bir takım için reddedilemeyecek kadar iyi. Topu kimin yönlendireceği ve kimin bitireceği konusunda da RJ Barrett’la uyumlu bir ikili olabilirler. Edwards daha agresif hücum yeteneklerine sahipken RJ Barrett smooth yaratıcı bir combo olma yolunda ilerliyor.



2) Cleveland Cavaliers (Fed): Isaac Okoro - Auburn - F


Muhtemelen draft’ın en kolay seçimi. Cleveland'ın elindeki takımda iki tane topu eline yapıştırmayı seven, genç, undersized combo guard var. Buna rağmen takımımın en iyi kanat oyuncusu, 3. senesinde NBA seviyesinde olup olmadığı şüpheli olan Cedi Osman. Bu kadar combo ağırlıklı sınıfta yıldız gibi parlayan topsuz, savunmacı, kanat yıldız potansiyelini kaçırmak mümkün değildi. 




3) Minnesota Timberwolves (Uğur): Tyrese Maxey - Kentucky - G


Minnesota Timberwolves’un artık boşa atacak kurşunu yok. Felaketle sonuçlanan Jimmy Butler takası sonrası elindeki Markkanen-Dunn-Lavine genç çekirdeğini Saric-Covington’a çevirebilen Timberwolves bu sezonun sonunda muhtemelen bu iki oyuncudan da vazgeçmiş olacak. Towns’ı takımda tutmak için takıma çabucak yardım edecek birilerini bulmaları şart. Tyrese Maxey de Okoro ve Edwards çıktıktan sonra draft’ın en hazır oyuncusu. Savunması ve hücumuyla hali hazırda iyi bir NBA oyuncusu ve tavanı oyunun iki yönünde de çok etkili dinamik bir skorer olmaya yönelik. Bu da Timberwolves’un Butler’da arayıp buldukları ama sonra da kaybettikleri şey. 




4) Washington Wizards (Fed): Tyrese Haliburton - Iowa State - PG


Önümüzdeki sene John Wall dönecek olsa da yaklaşık 18 aydır basketbol oynamayan bir basketbolcunun nasıl döneceğine dair çıkarım yapmak kolay değil. Elimde Wall-Beal gibi bir duo varken onlarla aynı anda sahada kalabilecek, bu takıma hızlıca katkı verebilecek ve Beal’i elde tutmak için play-off yarışında faktör olabilecek olgun bir oyuncuya ihtiyaç vardı. Aynı pozisyonda birçok yıldız potansiyeli varken Haliburton’ın tercihi de yüksek tabana yatırımdan kaynaklanıyor.




5) Golden State Warriors (UŞ): LaMelo Ball - Illara Hawks - G


Golden State Warriors’ın bu pickle iki yönlü bir kanat oyuncusu araması muhtemelen en mantıklı senaryo ancak mock draft yaptığımıza göre bu pickle seçim yapmak durumundayız. D’Angelo Russell’ın takımdan ayrılacağını düşündüğümüz ve Draymond Green’in düşmeye devam ettiği senaryoda Warriors’ın topu elinde bulundurup Klay ve Curry’nin topsuz oyun aksiyonlarını iyi okuyabilecek bir oyuncuya ihtiyacı var. Sınıfın en yaratıcı oyuncusu da hala masa da olduğuna göre LaMelo - Warriors birlikteliği kulağa fena gelmiyor. Tabii ki savunmada kendini yukarı çekmek zorunda ancak NBL’deki oyununda çok yönlü bir hücum silahı olabileceğini herkese gösterdi.




6) Atlanta Hawks (Fed): Onyeka Okongwu - USC - PF/C

Çok üzerine düşünmeye gerek olmayan bir tercih. Bu takım iki senedir yüksek draft picklerini Trae Young - Kevin Huerter - Cam Reddish ve DeAndre Hunter’a harcadı. Elde de uzun pozisyonunda elit bir oyuncu olabilecek John Collins var. Bu oyuncularla üst üste binecek tercihler, kendini yalanlamak olur. Halihazırda elde Trae Young varken topu ondan alacak combo guard’a ise hiç gerek yok. Onun için big board’daki en iyi oyuncu olan Okongwu’yu alıp Collins’le dinamik bir ikili olmayı beklemeleri ideal bir yol.





7) Charlotte Hornets (UŞ): Killian Hayes - Ulm


Charlotte Hornets bu sene beklentilerin üzerinde bir sezon geçirip Graham gibi bir oyuncuyu kazanmış olsa da beklentilerinin altında kalan iki husus var. Biri lotarya tercihleri Miles Bridges, diğeri de kontratı gömdükleri Terry Rozier. Uzun konusunda iyi bir sınıf olmadığının farkındayız. Maksimum kontrat slotuyla girdikleri free agency’den de kanat çekmek, guard çekmekten daha kolay olacak. Bu yüzden Graham gibi atıcı bir guardla uzun yıllar uyum içinde oynayabilecek, yırtıcı bir oyun kurucu onlar için gidecek en güvenli liman olacaktır. Hayes de bu tanıma uyuyor.




8) Sacramento Kings (Fed): Deni Avdija - Maccabi Tel-Aviv


Sacramento şu an yönetilmesi çok kolay bir kadro değil. Elde oyunu iki yönlü ve modern olmaya uza Hield ve Barnes’ın kontratları ve bu ikisinden farklı bir basketbol talep eden De’Aaron Fox - Marvin Bagley III gibi iki prospectin yanına kimin seçileceği zor bir karar. Bu iki trenden birine atlamak kolay değil. O yüzden iki yolda da kendine rol yaratabilecek, özel bir prospect olan Deni Avdija’yı “Doncic Doncic dediniz, alın geldi Doncic” diyerek almak kulağa fena gelmeyen bir fikir.




9) Chicago Bulls (UŞ): Cole Anthony - North Carolina


Chicago Bulls’un Doğu’nun bu halinde bile kendini ortalama takımların arasında atamaması büyük bir sorun. Markkanen-Carter Jr-Lavine gibi bir üçlü varken en azından Orlando Magic kadar yapı kurmalarını bekleyebilirdiniz ancak bu olmadı. Bunun sebepleri de kadroya bakınca kendini çok belli ediyor. Bu takımın iyi bir yönlendiricisi ve elit bir kanadı yok ki bu ikisi modern NBA’in en önemli köşe taşları. En azından skorerlik ve yönlendirici konusunda Lavine’den daha istikrarlı katkı verebilecek olan Cole Anthony, bu sırada Bulls atlayamayacağı bir isim. 





 10) New Orleans Pelicans (Fed): Nico Mannion - Arizona


Pelicans’ın lotaryada olması onlar adına iyi mi kötü mü bilemiyorum? Bu sezonu çok geniş rotasyonla takımı konsolide edemeden oynayan Pelicans, geniş rotasyonun karmaşası içinde bir oyun inşa edemeden sallandı durdu. Ancak yine de seçim yapmak gerekirse eldekilere bakmak gerekir. Mannion da yaratıcı oyun kimliğiyle Ball-Ingram-Williamson-Jaxson Hayes çekirdeğine en uyumlu gözüken prospect.




 11) Detroit Pistons (UŞ): RJ Hampton - NZ Breakers


Griffin-Drummond projesi tutmadıktan sonra Pistons’ın sıfırdan başlaması gerekecek. Ellerindeki genç oyuncular Kennard, Doumbouya ve Bruce Brown’dan hiçbiri all-star olma potansiyelini göstermiyorken Detroit Pistons’ın saf yeteneğe yatırım yapması gerekiyor. İlk 10 sırada seçilen oyuncuların ardından geleceği en parlak isim de NBL’de sakatlanana kadar iyi bir sezon geçiren RJ Hampton



 12) Portland Trail Blazers (Fed): Josh Green - Arizona


Portland Trail Blazers’ın durumu da oldukça sıkıntılı. Prime’ını yaşayan iki tane yıldızları olmasına karşın onları destekleyecek yan parçaları ve takasla yetenek tavanını yukarı çekecek assetleri yok. Anfernee Simons ve Nassir Little gibi iki tane “yetenek seçimi” yaptıktan sonra bu sene de masadaki en büyük yeteneğe gitmek isteyeceklerdir. Masada James Wiseman olsa da Josh Green’in daha çabuk katkı verecek bir prospect olduğuna şüphe yok.





 13) San Antonio Spurs (UŞ): James Wiseman - Memphis


San Antonio Spurs, NBA’deki ortalama olmak çukuruna düşmüş olsa da sürekli yaptıkları iyi tercihleri takımın içine monte etmek konusunda çok başarılılar. Derrick White, Bryn Forbes ve Lonnie Walker IV, Spurs’ün basketbol okulunda basketbolu öğrendikten sonra yüksek kalitede rol oyuncularına dönüştüler. Geçtiğimiz draft’ta seçilen Keldon Johnson ve Luka Samanic’in de önümüzdeki senelerde organizasyona katkı vereceğine şüphe yok. Elimizde böyle bir track record varken San Antonio Spurs’e masadaki en yüksek tavanı yazmakta bir sorun yok. Uzaylı atletizmi ve yetenekleriyle draft’ın en üst sıralarına yazılan Wiseman, çok kötü durumda olan oyun bilgisi ve hissini Spurs’le beraber düzeltebilirse draft tarihinin en büyük steallerinden biri olabilir.




 14) Phoenix Suns (Fed): Precious Achiuwa - Memphis


Phoenix Suns, bu sezon beklentileri aşsa da bulundukları konum hala Devin Booker’ı tatmin edecek seviyede değil. Ancak geçen seneden öğrenecek dersleri var. Sıra sıra yeteneğe yatırım yapacaklarına Jevon Carter gibi, Aron Baynes gibi, Ricky Rubio gibi oyunu kıvamlaştıracak oyuncuları rotasyona yerleştirmek onları ileri taşıyor. Rubio-Jerome-Carter üçlüsünün olduğu yere bir guard seçimi daha yapılmayacağına göre Booker-Ayton etrafına yapıyı destekleyecek parça Precious Achiuwa




 15) Atlanta Hawks (UŞ): Theo Maledon - ASVEL


Atlanta Hawks’a lotarya içinden elit potansiyelli bir uzun oyuncu seçtik. Şimdi Trae Young’ın işini kolaylaştıracak bir seçim yapma gerekiyor. Yönlendiricilik açısından tamamen Young’ın eline bakan takım o oyunda yokken ya da baskı yiyorken doğru karar verecek oyuncu eksiğini o kadar yaşıyor ki bu sezon içinde Jeff Teague’i takıma katmak zorunda kaldılar. Theo Maledon, ASVEL’in geniş rotasyonunda göz kamaştırıcı istatistikler yapmasa da üçlü tehdidinin üçünü de elit seviyede kontrol etme potansiyeline sahip, garanti bir prospect seçimi Hawks’ın timeline’ına ve ihtiyaçlarına uyuyor olması da onu “cuk” bir tercih yapıyor.




 16) Orlando Magic (UŞ): Jaden McDaniels - Washington


Atlet kanat oyuncuları ve Orlando Magic. NBA Draft’ın en garanti ikilisi. Son iki senedir atlet kanat oyuncularının zamkladığı sistemle play-off’a kendini atan Magic, bu sezon da bir şekilde play-off yapacak gibi duruyor ancak bu takımın yetenek tavanını yukarı çekmesini engelliyor. Geçtiğimiz sezon yine yaklaşık bir sıradan Chuma Okeke’yi seçen Magic’in bu sezon da bu yoldan gitmesini engelleyecek bir yetenek masada yok. Isaac-McDaniels-Okeke rotasyonu rakip kanat oyuncularını trap game’lerde avlayacak bir formül olmaya aday.




 17) Boston Celtics (Fed): Oscar Tshiebwe - West Virginia


Boston Celtics’in kadrosunda boşluk olan yer malum. Ne kadar Theis-Enes-Rob/Grant Williams gibi geniş bir rotasyonlara sahip olsa da nitelik olarak en eksik nokta burası. Brad Stevens’ın bu sezonki savunma sisteminde arkada baskıya katılacak, hareketli ve atletik bir oyuncu olması gerekiyor. Oscar Tshiebwe ne kadar Dünya’nın en zeki pota koruyucusu olmasa da atletizmi ve dinamizmiyle hayal kurduracak bir basketbolcu.





18) Oklahoma City Thunder (UŞ): Jahmi’us Ramsey


Orlando Magic’in tercihleri gibi Oklahoma City’nin de uzun zamandır bir draft ezberi var. Olabilecek en dinamik oyuncuya yatırım yapıp onu sistemlerinin içine dahil etmeyi deniyorlar. Ferguson seçimi bu konuda hata olsa da Darius Bazley oldukça iyi bir seçim olarak gözüküyor. Draft’ın bu sırasında bu riske girilecek oyuncu Ramsey. Dünya’nın en iyi oyun hissine olmadığı açık ancak Tanrı vergisi yetenekleri onu göz kamaştırıcı bir prospect yapıyor. Kariyerinin ilk yılları duvarları kirleterek basketbol oynayacak ancak bu tam da Presti’nin alabileceği bir risk




 19) Houston Rockets (Fed): Aaron Neismith - Vanderbilt


Bu mock draft’ta draft içi takaslara izin veriliyor olsaydı; bu picki arkadaki bir pickle takaslayıp birinci turun sonundaki dinamik kanat oyuncularına yönelirdim ama öyle bir opsiyonum yok. Onun için basit düşünüyorum. Houston Rockets -> Darryl Morey -> Topsuz katkı verebilecek şutör -> Aaron Neismith




 20) Brooklyn Nets (UŞ): Obi Toppin - Dayton


Brooklyn Nets, Irving-Durant duo’suna önümüzdeki sezon kavuşacakken bu sezonu kaotik bir ortamda geçirdi. Play-off sezonunun kilit oyuncuları rotasyonda dağılırken Irving’le beraber gelen Temple gibi veteranlar ise kıymete bindi. Bu da Nets’in sahada ne yapacağını bilen ve basketbol kimliği oturmuş oyunculara yatırım yapması gerektiğini ortaya koyuyor. Bu tarife en uygun oyuncu Obi Toppin. Pota altında istediğiniz her türlü işi yapabilecek bir kolej yıldızı. Nets’in önümüzdeki sezon şampiyonluk kovalayacağı senaryoda benchten gelerek takıma hemen derinlik katabilir.



21) Dallas Mavericks (Fed): Tre Jones - Duke


Dallas Mavericks, geleceğinin süper yıldızını buldu ve şu an umduklarından daha iyi durumdalar. Kristaps Porzingis’in dizini bir kez daha patlatmadığı senaryoların hepsinde önümüzdeki 10 yılın ikilisini buldular ve artık bunun etrafını dizmek zorundalar. Geçtiğimiz yaz free agency marketinden Seth Curry ve Dwight Powell gibi iki saygın rol oyuncusu kısa alsalar da onlardan aldıkları verimler şüpheli. O yüzden Doncic’in yanına savunmada çok sert, hücumda da hata marjı düşük bir kısa almayı tercih edeceklerdir. Savunma ön alanı koruyup hücumda da Jalen Brunson verimi vermeyi başarırsa Tre Jones, Dallas için mis gibi bir kazanım olur.




 22) Indiana Pacers (UŞ): Paul Reed - De Paul


Malcolm Brogdon - Victor Oladipo ve Turner/Sabonis’ten birisi. Indiana Pacers takımı en azından 5 sezon götürecek çekirdeğini buldu. Artık bunun etrafını doldurmak işleri. Pota altında Bitadze, kısa rotasyonunda Holiday gibi bir prospect varken kanar rotasyonuna yatırım yapmaları oldukça muhtemel. Bu konuda da draft board’da Paul Reed göze çarpıyor. Agresif savunması onu ilk günden itibaren rotasyona sokabilir. Sahip olduğu çok yönlü hücumunun NBA’e uyumu da onun Pacers rotasyonu içindeki yerini tayin edecek.




 23) Boston Celtics (Fed): Aleksej Pokusevski - Olympiacos 


Boston Celtics’in son stash projesi Guerschon Yabusele, geçtiğimiz Summer League’de büyük bir fiyaskoyla bitti. Aleksandr Pokusevski de Yabusele gibi point-forvet hayali kurduran bir prospect. Sahada çok rahat hareket ediyor, hızlı hücumda müthiş okumalar yapabiliyor. Draft’ın bu sırasındaki en büyük upside’a sahip. Seçtikten sonra kendisine Avrupa’da 1 sezon geçireceği doğru bir yer bulunursa Boston Celtics’in tavanını önümüzdeki senelerde yukarı çekebilecek bir yetenek. 




 24) Toronto Raptors (UŞ): Devin Vassell - Florida State


Toronto Raptors, geri sıralardan seçim yapmak konusunda NBA’de adını ayrı anmamız gereken bir takım. Pascal Siakam ve OG Anunoby’den aldıkları ortada. Undrafted keşifleri de onları hala potada tutuyor. Saf yeteneğe bakmayıp yapılarının içinde verim alabilecekleri kriterleri sağlayan oyuncuları tek tek topluyorlar. Bu draft’ın en Raptors oyuncusu kim diye de sorsanız Vassell tercihi söylenecek ilk 3 oyuncudan biri. Tutkal karakteri ve her alanda geliştirilmeye yatkın bir oyuncu olması da ileriki yıllarda adını çokça duyurmasına sebep olabilir.




 25) Utah Jazz (Fed): Jeremiah Robinson-Earl - Villanova


Utah Jazz, geçtiğimiz sezondan beri o savunma yapısını bozabilecek olsa da takımın hücum tavanını yukarı çekecek hamleler peşinde. Bogdanovic ve Clarkson hamleleri bunların somutlaşmış halleri. Bu doğrultuda takımda olmayan bir stretch-4 profiline ihtiyaçları var. Ingles ve Bogdanovic bu rolü oynayabilse de önümüzdeki sezonu 31 ve 33 yaşlarındayken oynayacaklar. Robinson-Earl onların son prime sezonunda NBA sertliğine uyum sağlayarak ligin saygın oyuncularından biri olmaya başlayabilir.



26) LA Clippers (UŞ): Mason Jones - Arkansas

Los Angeles Clippers ne kadar çok geniş rotasyonun içinde "win now" modunda bir takım olsa da Paul George ve Kawhi Leonard'ın 2021 yazında bitecek kontratları ve Lou Williams - Patrick Beverley ikilisinin yaş haddini düşünmek zorunda. O yüzden bu pickle takımın genç nüvesine katılabilecek bir oyuncu eklenmeli. Bizim tercihimiz ise Mason Jones. Oyununda ham noktalar olsa da atletizmi ve bitiriciliği ile erken dönemde takıma katkı verebilir. Eğer daha kapsamlı hücum silahları geliştirirse de tavanını çok yukarı çekebilir.



 27)Miami Heat (Fed): Filip Petrusev - Gonzaga

Miami Heat, önümüzdeki dönemde hangi yıldızı getirirse getirsin kadroyu etrafına şekillendirmeleri gereken adam Bam Adebayo. Müthiş bir pasör ve korkutucu bir savunmacı olan Adebayo’nun pota altında partneri olmaya en yakışan isim de Filip Petrusev. Bam Adebayo’nun besleyeceği kat açılarını kolayca açabilir, Meyers Leonard’ın yaptığı her şeyi bir üst seviyede yapabilir ve Bam Adebayo’yla beraber büyüyebilir. Eğer draft’a girerse Petrusev-Miami birlikteliği de draft’ın en yakışan seçimlerinden biri.



 28) Oklahoma City Thunder (UŞ): Abdoulaye Ndoye - Cholet

Uzun kollu, aktif, savunmacı kanat mı? Yine Oklahoma City Thunder'ı sahneye alıyoruz. Abdoulaye Ndoye, geçen sene seçtikleri Darius Bazley'den farklı bir prospect olsa da aynı şeyleri hayal kurduracak bir oyuncu. Bazley'nin aksına daha tecrübeli, o yüzden sahada ne yapacağını biliyor. Baskısı üst düzey. Fiziğinden beklemeyeceğiniz kadar smooth bir oyun stili var ancak NBA'de uzun yıllar kalması için hücumunu keskinleştirmesi gerektiği de aşikar.




 29) LA Lakers (UŞ): Jordan Nwora - Louisville

NBA’in en “win now” modundaki takımı Los Angeles Lakers. Bu sebepten eğer bir seçim yapacaklarsa bunun oldukça hazır ve tecrübeli bir isim olmasında fayda var. Jordan Nwora da draft’ın bu sırasında bulabileceğiniz en yetenekli kolej veteranlarından biri. Louisville gibi saygın bir programın içinde 4 sene geçirmenin yanı sıra FIBA Dünya Kupası bile gören Nwora, bir çaylaktan çok daha tecrübeli bir oyuncu. İki yönlü ve hücumda kendine hacim yaratabilecek bir isim Lakers’ın kısa vadeli ihtiyaçlarına cevap verebilir.



 30) Boston Celtics (Fed): Patrick Williams - Florida State

Boston Celtics’in dinamik kanat oyuncusu fetişi malum. 30. sıradan bu tanıma en çok uyan oyuncu ise FSU’dan Patrick Williams. 2 metrenin üzerinde boyu ve geniş kollarıyla zaten belirli bir savunma silahı olan oyuncu, müthiş oyun motoruyla da bunu destekliyor. İşin hücum tarafında en azından sahada kalabilecek kadar handling ve shooting tehdidi var. Gelişmesi gerekse de Boston Celtics son senelerde eline aldığı prospectlerin hücum tehditlerini geliştirme konusunda da fena olmayan bir karneye sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder