13 Aralık 2012 Perşembe

TOFAS: Samet Geyik Sorunsalı

Geçen hafta salı günü Etha - TOFAŞ maçına giderken amacım TOFAŞ'ın Ahmet Çakı'nın becerisizliğine kurban gitme durumunu incelemekti. Rakibin zayıflığından mıdır yoksa TOFAŞ mı kendine geldi anlamadım ama Etha'ya karşı gayet iyi basketbol oynadılar.

Ama izlediğim ve gördüğüm Samet Geyik'te bi sorun vardı. Nihad İzic'in gidişinin ardından aldığı süreler bi hayli azalmıştı; bunu biliyorduk ama Samet gibi potansiyelli bi oyuncunun bu kadar düşmemesi gerek. Ayrıca Samet'in vucüt dili de hiç hayra alamet değildi. O kadar maça gidip geldim ben bu kadar suratı asık, mutsuz bi oyuncu gördüğümü hatırlamıyorum.

 Diğer bi açıdan Ahmet Çakı'nın elinden o süreleri alacak işler de yapmıyor. Geçen sene ki Samet hepimiz hatırlıyoruz. Şu an onun çeyreğini bile oynayamıyor. Dario Saric'in bu kadar piyasa yaptığı bi Avrupa pazarında Samet kendini Ahmet Çakı'ya mecbur bırakmak zorunda. Umarım bu işi çabuk yapar.

 Bi de duruma Ahmet Çakı ekseninden bakacak olursak; sevgili "balon" koçumuz sırf re-bound aması için Elonu'ya nereden bakılsa 20 dakikaya yakın süre ver,yor. Evet Nihad İzic'in vereceği Samet'e verdiği sorumluluğu vermeyeceği aşikar ancak Samet gerçekten Elonu için harcanmayacak kadar değerli bir oyuncu.

 Eğer konuyu bağlamam gerekirse; Allah'ını seven bu yazıyı Murat Özyer'e ulaştırsın. Malum takımımız hem uzun çeşitliliği açısından hem de sutör niteliği olarak sıkıntı yaşıyor. 19 yaşında (küçültme olma ihtimali yüksek ama nufüsdaki doğum yılı 1993) ve kulubüyle bu kadar sıkıntı yaşayan bir oyuncuyu Galatasaray'a kazandırmak zor olmasa gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder