4 Aralık 2012 Salı

Beko Basketbol Ligi: #BOSS

 Aralık ayının ilk pazar günü Türk basketbolseverlere güzel, çekişmesi bol iki maçı ardarda sundu. İlk önce Erdemir, Fenerbahçe'ye karşı oynadığı maçın "deja vu"sunu yaşayarak elindeki maçı Anadolu Efes'e verdi. Sonra ise İstanbul derbisi Galatasaray - Beşiktaş Abdi İpekçi'de sahne aldı.

Maçın kritik noktaları maç öncesinde belli idi. Boyalı alan ve dış şut isabeti maçın kaderini tayin edecek noktalardı. Ki öyle de oldu: Galatasaray maçın ilk periyotunda sıkça Erwin Dudley- N'Dong ikilisini kullanmaya çalıştı. Beşiktaş ise Vidmar'ın kalıbından yararlanarak skorunu bi süre kadar onun üzerinden taşımaya çalıştı. Beşiktaş ilk yarı boyunca Vidmar'dan başka kimseden istediği randımanı alamayınca Galatasaray devre arasına 37-25 üstünlükle girdi. Tabii ilk yarı boyunca iki takımında 1/18 üçlük isabetle oynamasını da atlamamış olalım.

 3. periyot başlayınca Beşiktaş ilk yarının sonuna doğru keşfettiği "Galatasaray'ın alan savunmasına hücum etmekte ki sıkıntısı"nı kullanarak durumu eşitledi. Tabii bunda Erman Kunter'in maçın başında üst üste top kayıpları yapan Curtis Jerrels'ı yanına alıp pota altını ikili oyunlarla kullanmaya yönelik olarak Can Akın'ı oyuna sürmesi de yardımcı oldu.

 Maçın son periyotunda ise "Boss" sahne aldı. Takımın kaptanı Hawkins hücumda bir şeyler üretmekte sıkıntı yaşayan takımının hücumunda dümeni eline aldı ve takımının son periyotta farkı 12 sayıya kadar çıkarmasını sağladı. Maçın son iki dakikasında Curtis Jerrels kendi çabasıyla Beşiktaş'ı skora ortak etse de Beşiktaş bu şansı değerlendiremedi ve maçı 4 sayı ile kaybetti.

 Maç içi notlara geçecek olursak:

*Cenk Akyol her ne kadar dış şut sokamasa da 7-4 top çaldı ve bu top çalmaların zamanlaması ile maçın önemli performanslarından birini imza attı.

*Furkan ve Macvan formsuzluk konusunda çığır açtılar. Space Jam'deki yetenekleri çalınmış oyuncular gibiydiler.

* Tabii Furkan-Macvan ikilisinin düşüşünün yanı sıra Dudley'in yükselişini atlamamak gerek. Özellikle son periyotun başında hücuma büyük katkı verdi.

* "BOSS" diyim siz anlayın gerisini.  Takımının attığı 64 sayının 21'inin altında onun imzası vardı. 3/1 asist/top kaybı oranı yakalayarak topu verimli kullandığını gösterdi.

*Hep dediğim gibi Jerrels kendini Spanoulis sanmasa daha büyük oyuncu olacak

*Her iki takımda da bulunan şutör eksiği maçta iyice su yüzüne çıktı. İki takım da %25'le üçlük isabet yüzdesi yakalayamadı.

* Beşiktaş Randall Falker'ı gönderip Vidmar tipi bi pivot daha almalı. Benim önerilerim Union Olimpia'lı Aron Baynes ve BC Donetsk'ten D'or Ficsher

 Evet Galatasaray'da gözler Aralık'ın 3. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe derbisine çevrildi. Beşiktaş'ın ise bir sonraki İstanbul'lu rakibi Aralık'ın son haftasında karşılaşacağı Anadolu Efes.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder