9 Kasım 2012 Cuma

FB Ülker'in Ihtiyacı Oldugu 5 Oyuncu

Sertlik... Kesinlikle Fenerbahçe'nin ihtiyacı olduğu
şey. Dün Cantu Fener'e 82 sayı atarken pota altı oyuncuları bıraktın savunma yapmayı, rakiplerini rahatsız bile edemediler. Marco Cousin hayatının basketbolunu oynarken, pota altı tel tel döküldü. Bence bir takviye TOP16 seviyesine gelmeden önce şart. Ama yabancı sınırı orada öylece duruyor. Andersen ya da JR Bremer'ın gönderilmesi bu transferin önün açabilir. Gelelim benim adaylarıma:

5)D'or Fischer (BC Donetsk):Aslında D'or Fischer bu yaz transfer yaptı ve Ukrayna'nın yolunu tuttu. Ama Donetsk'in Avrupa'da alacağı yol transferde belirleyici olabilir. Donesk, Eurocup'ta Galatasaray ve L. Kuban'ın olduğu gruba düştü ve ilk maçta Kuban'a kaybettiler. Muhtemelen Şubat ayında Avrupa'dan elenmiş olacaklar. TOP16 döneminden önce Andersen'in gidişiyle onun gelişi pota altının toparlayacak hamle olabilir.




4)Robertas Javtokas (Zalgris Kaunas): Litvanyalı pivot sakatlığından ötürü Euroleague normal sezonunu kaçıracak Ama TOP16 öncesi yapılabilecek bir hamle olarak masada duruyor. Gerek pota altındaki sertliği, gerek pick&roll'daki başarısıyla tam Fenerbahçe'nin aradığı uzun. Ama Zalgris'in Avrupa'daki yolculuğu da bu transferde kritik rol oynayacak. Zalgris gruba 4-0'la başladı[Ben bunu yazarken Zalgris 12 dk. kala 9 sayı önde Efes karşısında] ve TOP8'e kadar yolları var. Eğer Fenerbahçe Ülker'in bir ilgisi doğacaksa Zalgris'li yöneticileri ikna etmek kolay olmaz.



3)Furkan Aldemir (Galatasaray): Hem Türk olması hem de F.Bahçe Ülker'in aradığı tüm özelliklere sahip olması onu FB Ülker'in radarına soktu onu. Yazın milli takım kampında çıkmış olan "ayartma skandalı"ndan sonra bu transferin olması çok zor. Ki Galatasaray Furkan'ı en büyük rakibine satarsa burada 10 bin karakterli "Yazıklar Olsun" yazısı yazarım. Ama bu sadece bir öneri yazısı ve umarım Fenerli bir staff okumaz. (bkz: http://inciswf.com/1287946508.swf )



 2) Pops Mensah-Bonsu (Maccabi Electra): Evet bir sakatlığı var. Ama Türkiye'de bu denli kendini kanıtlamış ve FB Ülker'in aradığı özelliklere uyan başka bir oyuncu yok. Sırf alan savunmasında yapacağı katkı yüzünden bile iyileşmesi beklenir. Tabii bu derece atletik bir oyuncuyu sakatlık sonrası almak her zaman risklidir. Ki bu yüzden listenin ikinci sırasında. (Ayrıca Fener'e gelirse, F.Bahçe ile Beşiktaş arasında çıkacak kriz çok eğlenceli olur :D)



1)Joey Dorsey (Free Agent): Geçen sene Olympiacos peri masalı yazdıysa onun katkısı önemli bir rol oynadı. Allah'a emanet bir pota altına geldi ve orayı düzene soktu. Aynı Fenerbahçe'nin şu anki durumu gibi. Yaratacağı tehdit ve hucümdaki katkısı Fenerbahçe'ye seviye atlatabilir. Ama transfer için süre fazla değil. Çünkü Dorsey şu an Panionios'la deneme antremanlarına çıkıyor ve anlaşması bekleniyor. Hemen Andersen'i  ya da Bremer'ı gönderip kadroya katılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder