8 Kasım 2012 Perşembe

Eurocup: Sehirden Indim Köye

[İlk önce şunu belirtmek istiyorum: Bu yazıyı yanınlamam gereken tarih Salı gecesi idi. Ama bazı durumlar nedeniyle iş bugüne kaldı. Özürlerime şimdiden sunuyorum.]

Evet... Nihayet Eurocup da bu gece başlıyor. 2 takım ile boy göstereceğimiz bu platformu -diğer yazılarımda da olduğu gibi- Galatasaray eksenli bir bakış açısıyla inceleyeceğim.

Malumunuz Galatasaray, Eurocup'ın ölüm grubuna düştü. Polonya ikincisi ve kupa şampiyonu Trefl Sopot., Nick Calathes'li, Aleks Maric'li Lokomotiv Kuban ve Eurocup'ın her daim üyesi buraların takımı BC Donetsk. Deplasman yapacaklar için güzel bir kura olsa da [Polonya, Ukrayna, Rusya :) ] takımın bu kadar erken sertleşmesi ligin ve Eurocup'ın gidişatı için ne kadar hayırlı olur, emin değilim.

  Takımları değerlendirecek olursak; Trefl Sopot tarafından Galatasaray'a bir sıkıntı çıkmaz gibi gözüküyor. Geçen sene Trefl'in performansında başrol oynayan oyun kurucuları Koszarek'i rakipleri Asseco Prokom Gdynia'ya kaptırdılar. Bir iki kaliteli Amerika'lıları olsa da Galatasaray değil yenmek sıkıntı yaratcak bir takım değiller.

  Lokomotiv Kuban ise Eurocup'ın favorilerinden biri. Sezon başında Maccabi Electra'dan Yogev Ohayon'la anlaşmışlardı. Transferde sorun çıkınca benzer özeliklere sahip bir oyuncu olan Nick Calathes'i aldılar ve bence çok iyi transfer yaptılar. -Galatasaray Gordon'un yerine Calathes'i alsaydı Eurocup'ın ağır favorisi olurdu- Panathinaikos'tan başarılı pivot Aleks Maric'i alan Kuban, takımın başına tecrübeli koç Evgeny Pashutin'i getirdi. Takımın diğer kritik adamları ise Ali Traore, Mantas Kalnietis ve Simas Jasaitis. Özellikle Rakipleri v Hawkins eşleşmesi maçlar içim kritik eşleşme olacak.

  Gruptaki diğer rakibimiz ise Ukrayna şampiyonu BC Donetsk'in transferlerinden en göze batanı Geschap Bilbao'dan aldıkları D'or Fisher. Fisher ile pota altımızın eşleşmesi çok önemli. Geçen sene Galatasaray forması giymiş Darius Songaila da BC Donetsk kadrosunun bir parçası. Onunla eşleşmeyi kullanmamız gerek. Çünkü; geçen sene eski Songaila'nın yerinde yeller esiyordu ve o adam bir yıl daha yaşlandı. Ayrıca hatırlayacaksınız İpekçi'deki Asseco Prokom maçında Montejunas Songaila'yı madara etmişti. Macvan'da benzer özelliklere sahip bir oyuncu. Kısacası bu maçların kilit adamı Milan Macvan olacakdır.

  Grubun nasıl tamamlanacağı hakkındaki kehanetim ise şu:

1)Galatasaray  [5-1]
2)Lokomotiv   [4-2]
3)BC Donetsk [3-3]
4)Trefl Sopot   [0-6]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder