22 Haziran 2012 Cuma

Ergin Ataman?

Galatasaray Medical Park, rüya gibi bir sezon yaşatan; ama şampiyon yapamayan Oktay Mahmuti ile yollarını ayırmıştı bir süre önce. Bunun akabinde Galatasaray taraftarı olduğu bilinen, geçen sezon Beşiktaş Milangaz'la 3 kupa kazanmış Ergin Ataman, Oktay Mahmuti'den açılan coachluk koltuğuna oturdu. Tabii hem Oktay Hoca'nın gidişi, Ergin Ataman'ın gelişinde birçok hikaye döndü. Ben bunlardan bahsetmek yerine Ergin Ataman'dan bahsedeceğim.



Ergin Ataman'a bir Galatasaray tarfatarı olarak soğuk bakmama sebep olan şeylerin başında "sokağın tavanına kadar" olan egosu duruyor. Özellikle geçen sene ilk yarıdaki Galatasaray maçında yaptıkları ortada (maç biterken "koyduk mu molası?"), Eurosport.com.tr'ye verdiği röportaj ortada. Adamın paçasında ego akıyor.

Ergin Ataman hakkındaki ikinci soru işareti ise "sistem adamı" olmaması. Bu biraz benden de kaynaklanıyor olabilir ama Ergin Ataman varsa başınızda 3-5 yıllık planlardan bahsedemezsiniz. Eğer elinde ortanın üstü bir kadro varsa ondan güzel bir yemek çıkartır ama planını kurmaz. Hemen yapar önüne koyar ve doyarsınız.

Üçübcü belirteceğim nokta ise geçen sene Eurocup ön elemelerinde yaptıkları. Hatırlatmak gerekirse: Takımda D-Will varken kadro olarak fersah fersah iyi oldupu Le Mans'a karşı elenip kolay yolu, Eurochallange seçmişlerdi. Eğer Ergin Ataman böyle işler yaparsa son 2 yıldır basketbola büyük ilgi gösteren taraftarı karşısında bulur. Yapmaması gerek böyle şeyleri.

Tabii Ergin Ataman "hat-trick" yapmış bir koç olarak gelecek ama aklımda bu sorular var. Yazmak istiyordum, yazdım.

Sizlere iyi günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder