12 Haziran 2012 Salı

Boston Celtics ve Free Agent Dönemi



Boston Celtics olarak seneye bizim Allen+Garnett+Dooling+Pietrus+Daniels+Pavlovic+Jeff Green+Bass+Chris Wilcox+O'Neal+Stiemsma+Hollins olarak 12 oyuncumuz free agent oluyor ve geriye sadece Rondo+Pierce+Bradley kalıyor. Bu 12 oyuncudan "role player"ların takımda tutulacağını varsayarsak (Pietrus-Bass-Stiemsma-Daniels-Hollins) geri kalan 7 oyuncudan toplam 47.400.000$ cap açığa çıkıyor. İşte burada yapılacak free agent ve ardından gelecek şanslı takas tercihleri bizi tekrar şampiyonluğa yürütebilir. Boston ilk önce pota altına bakalım:


--Center(-Pivot-)Bölgesi--


Seneye 3 önemli pivot free agent olacak: Bynum(LAL)- Brook Lopez (Brooklyn Nets) ve Chris Kaman(NOLA). Bunlarda Bynum takım opsiyonlu ve muhtemelen takımda kalır. İki hedefi var Boston'un Lopez ve Kaman. Nets yöentimi D-Will'i tutabilmek için Lopez'i tutmaya gayret edecektir ama ben onun duracağını sanmıyorum. Geçen sene 3.1 Mio.$ almış ve 4.2 Mio.$ teklif edildiği an serbest kalacak. Bence yeni oluşum için hem fiyat hem yaş olarak Kaman'dan daha doğru tercih

Tercihimiz: Brook Lopez -  4.2 Mio $

-- Power Forward (-4 Numara-) Bölgesi--

Kevin Garnett'tan boşalan bu bölgeye ciddi bi takviye şart. Serbest kalan çok oyuncu var ve 2 oyuncu birden almak mantıklı. 1. oyuncu olarak Ersan(MIL) ya da Ryan Anderson(ORL) iyi tercihler. İkisi de 10'ar Milyon'a hayır demezler. 2. oyuncu olarak A.Randolph(Wolves) 4 Milyon'a serbest kalıcak ve bu iki oyuncu ligde kolay kolay bulunmaz

Tercihimiz: Ersan (yada Ryan Anderson)+ A.Randolph - 14 Mio $ 

-- Small Forward (-3 Numara-) Bölgesi--


Bu bölgede hali hazırda elimizde Paul Pierce ve Pietrus'un bulunması buraya oyuncu ihtiyacımız olmaması bizi rahatlatıyor. Bu bölgeyi pas geçebiliriz

-- Shooting Guard (-2 Numara-) Bölgesi--

Bu bölgede Ray Allen'dan açılacak gedik büyük olacak. Bu bölge için Eric Gordon düşünülebilir ama oyun yapısını değiştirmek zorunda kalabiliriz. Shannon Brown ise Eric Gordon yedekler. İki müthiş atletle iyi bir 2 numara rotasyonu oluşturulabilir.

Tercihimiz: Eric Gordon + Shannon Brown - 11 Mio. $

-- Point Guard(-Oyun Kurucu-) Bölgesi--

Hali hazırda elimizde bulunan Avery Bradley ve Rajon Rondo bizi rahatlatıyor ama bi şutör guard lazım. Tabii rüyalarımızı Jeremy Lin ve D-Will süslesede onlar Mavs'e daha yakınlar. Bence o kadar uçmaya gerek yok. Hali hazırda iyi bir patlama yapmış Goran Dragic bizim için tam bir "biçilmiş kaftan".

Tercihimiz: Goran Dragic - 5 Mio $

Toplam Bütçe Kaybı = 34.200.000  $  +/- 5 Mio$

Evet yukardaki hamlelerle canımız kanımız Boston en azında 5 sene daha play-off'a kalabilecek takım kurmuş olur. Tabii bunları ben düşünüyorum. Aynısını Danny Ainge'inde düşünmesi gerek.

1 yorum:

  1. Muhtemelen senden yaşı hayli büyük bir Celtics aşığı abin olarak, yanlış anlamaz isen bir kaç düzeltme yapmak isterim. Bunu yayınlamasın da olur, zaten sana özel bilgi amaçlı.

    Restricted Free Agent'lar (Lopez, Gordon gibi) o paralara serbest kalmıyor. Kendi kulüpleri o parayı ödemeyi tahahüt ettiğinde(Qualifying Offer deniyor buna), başka bir takım o oyuncuya teklif yaptığında, bunu karşılama hakkı(match diyorlar) doğuyor.

    Peki ne kadarlık teklif yapılabilir dersen, bu sene maksimum 13 milyon dolar civarı idi sanıyorum(yani bunun da bir limiti var).

    Söyle örnekliyelim. Gordon, Suns'dan max teklif aldı bu sene (dört yıl 58 milyon) ama Hornets onu karşıladı(match offer) ve böylece Gordon Hornets'de kaldı. Lopez'de maksimum aldı Nets'den.

    Tam tersi Memphis, OJ Mayo'ya,-Qualifying Offer- yapmadı ve Mayo sınırsız (unrestricted) serbest oldu ve Dallas kaptı kendisini :)

    Bize gelince çok iyi takım kurduk. Ray satıp gitmese daha iyi olacaktı gerçi :)

    Bradley sene içinde SG olarak gelişti. Yani O'nu artık iki numara gibi düşün. Zaten combo guard aslında(yani hem 1 hem 2 numara pozisyonunda oynayabiliyor). Önce Garnett ve Bass ile sözleşme uzattık ki böylece geçen seneki hayli başarılı (starter five) ana beşimizi takımda tutmuş olduk.

    Rondo-Bradley-Pierce-Bass-Garnett

    Geçen sene en büyük sıkıntılarımızdan biri kendi şutunu yaratacak bir bench skorerinin takımda bulunmayışı idi. Terry'yi (MLE yani MID-LEVEL EXCEPTION kontrat önererek -ki 5 milyondan başlayan 3 senelik bir kontrat) takıma katarak bu eksiğimizi giderdik. Terry bir SG olmasına rağmen PG'de oynayabiliyor.

    Ray'in hesapsız ayrılışı ve Bradley'in omuzundan operasyon geçirmesi ve muhtemelen sezonun ilk ayını kaçıracak olması sebebi ile yani bir SG ihtiyacı daha doğru ve bunu da Houston'dan Lee'yi alarak harika bir biçimde giderdik(bunu da S&T ile aldık yani sign-and-trade. Yani Housyon ile sözleşme yenilediği anda bize takas odu. Karşılığında JJJ, Moore, Williams ve draft hakkı verdik tabii buda Lee'nin alacağı 5 milyonu karşılamadığı için üçüncü bir takım olan Portland'da bu takasa girdi ve oraya da Pavlovic'i yine S&T ile gönderdik ve 2 tane ikinci tur draft hakkı daha verdik). Her ne kadar biraz fazla gözükse de ki bence fazla zaten verdiklerimiz, sınırlı opsiyonumuz kadlığı için kabul edilibilir.

    Daha önce Perkins'e karşılık aldığımız SF/PF Green ile dört senelik anlaşma yaptık(toplam 36 milyon) ki geçen seneyi kalp rahatsızlığı sebebi ile kaçırmıştı. Bizim için çok önemli bir hamle her ne kadar verdiğimiz para çok fazla olsada. Eğer bir senelik kaybı çok yıpratmamış ise, özellikle Lebron savunmasında beklentimiz büyük. Pierce bıraktıktan sonra da O'nun yerine yerleşecektir.

    Ve drafttan Sullinger gibi çok önemli ve potansiyeli PF/C ile yine henüz çok ham olsa da ileride önemli katkı yapacak C Melo(evet bizim Galatasaray'daki Melo gibi buda Brezilyalı :))'yu kaptık. Birde ikinci turdan Melo'nun üniversiteden takım arkadaşı SF Joseph'i seçtik ki ileride rol oyuncusu olabilecek potansiyeli var.

    Ve son olarak yine geçen senenin yarısını kalp rahatsızlığı yüzünden kaçıran PF/C Wilcox ile veteran minumum kontrat yaptık(1,3 milyon civarı).

    Netice itibari ile;

    Rondo/Terry
    Bradley/Lee
    Pierce/Green/Joseph
    Sullinger/Bass
    Garnett/Wilcox/Melo

    şu an durum bu, sanıyorum Stiemsma'yı tutamayacağız elimizde ve o gidince bir uzun daha alacağız ve bu sene yaz ligiden hayli sivrilen D.Christmas ve J.Smith ikilisenden birine kontrat önerip son olarak Dooling ile takrar anlaşıp, 15 kişiyi tamamlayacağız.

    Eğer Howard zibidi Lakers'a gitmez ise şampiyonluğun ağır adaylarındandır Celtics(geçen sene Bradley, JO, Green ve Wilcox'u sakalıklardan dalayı kaybetmemize rağmen ve Ray ve Pierce sakat sakat oynamasına rağmen kan kusturmuştuk Heat'e buradan hesabı yap artık). Ama Howard gider ise bu kadar uğraş ve emek boşa gidecek. Lakers-Heat finali izlemek zorunda kalacağız muhtemelen 2-3 yıl ve Lakers'ın muhtemel şampiyonluklarını....

    YanıtlaSil