22 Kasım 2012 Perşembe

Eurobasket 2013: Kehanet

Pazar gecesi Slovenya'da garipö bir gösteri eşliğinde Eurobasket 2013 kuraları çekildi. Türkiye D Grubu'na düştü ve Rusya, Yunanistan, İtalya, Finlandiya ve İsvaç'in rakibi oldu. Hem çapraz eşleşmedeki zor rakipler hem de gruptaki mevcut rakipler yine bize Eurobasket 2011 kurasını hatırlattı. Ama olsun durum o kadar vahim değil.



Bizimkilerin Durumu: Takımın 3 yaşlı-kritik ismi Kerem Tunçeri, Hidayet Türkoğlu ve Ömer Onan'ı sağlı durumları çok önemli. Çünkü bu 3 ismi yedekleyebilecek oyuncu yok. Diğer iki mevki de ise gereğinden fazla bir yığılma var gibi. 5 numara rotasyonunda Enes Kanter, Ömer Aşık, Semih Erden ve Furkan Aldemir, 4 numara rotasyonunda Ersan, İlkan ve Kerem Gönlüm bulunuyor. Koçumuz kim olacaksa Allah ona şimdiden kolaylık versin. X-Factor olarak Emir Preldzic, Ender Arslan ve Furakn Aldemir takımın anahtarı olabilir. Tabii Galatasaray'da formu yükselen ve kendini geliştiren Cenk Akyol'u da umutmamak gerek.

Rusya: David Blatt'in gidişi Rusya için en büyük sorun. Avrupa şampiyonu oldukları zaman bile yaşadıkları oyun kurucu sorununu Alexey Shved'le çözecekler gibi duruyor. Geçen sene CSKA'da performansını attıran ve bu sene T'Wolwes'la çıkışını sürdürüyor. Onlar için Kirilenko. O iyiyse onlar da iyi. 5 Numarada CSKA Moskova rotasyonunu götürecek olan Rusya'nın pota altında pek bir sıkıntısı yok. Gruptan lider ve 2  galibiyet taşıyarak çıkacaklarını düşünüyorum.

Yunanistan: Şu an bir jenerasyon değişimi yaşayan Yunanistan'ın da koç durumu belli değil. Ilias Zouros'un kalması onların düzeni devam ettirmesi için hayırlı olacaktır. Geçmiş jenerasyonun iki büyük oyuncusunda biri olan Dimitrtis Diamantidis 2010 yazında milli takımı bıraktığını açıklamıştı. Olympiacos'u sırtında taşıyan Vassilis Spanpoulis ve yanında getireceği Olympiacos'lu gençler ile milli takımın omurgasını oluşturacak. Pota altında Ian Vouyoukas, Printezis ve Kostas Kaimakoglou, 3 numarada Kostas "The Greek" Papanikolaou, kısa olarak da Mantzaris, Zizis ve Calathes "Kabasakal"a yardımcı olacak ismler. Tahminim gruptan Türkiye galibiyetini taşıyarak çıkarlar.

Finlandiya: Şimdi aklınıza gelmiştir "İtalya nerede?" diye. Benim Finlandiya'yı İtalya'nın önünde görme sebebim düşük profilli olmalarına rağmen gayet tehlikeli bir ekip olmaları. Takımın tanınan Euroleague oyuncuları Khimki'li Petteri Koponen, Union Olimpia'lı Sasu Salin ve Teemu Ranniko [Hepsi şutör dikkat ederseniz.] Gruptan çıkamamaları sürpriz olmayacak ama yanlarında bir takım çekebilecek güçteler. özellikle 2001'deki Polonya-Türkiye maçı akıllara gelince bu takımın Türkiye olması muhtemel.
 
İtalya: 3 uyumsuz NBA yıldızı be boş kalan 1 ve 5 Numara mevkiileri... İtalya'nın tanımı bu. Koçluğunu Simone Pianigiani'nin üstlendiği İtalyan Milli Takımı gruptan çıkabilmek için bir sürpriz yapmak zorunda. Onların umutlanacağı tek nokta ise Bellinelli, Bargniani ve Gallinari'nin yükselen performansları. 2012 yazında Türkiye'yi iki kere yenmiş olabilirler ama bu gruptan ancak İsveç ve Finlandiya'yı yenebilecek güçteler.

İsveç: Eğer bilgisi olan varsa bana gönderebilirler mi? 0-5 yapma ihtimalleri yüksek. Ki galibiyet almaları sürpriz olur.

  Kehanetin dibine vurduğum bölüme geldik. Grup sıralaması hakkındaki kehanetim:
Takım      G  Y
Rusya       5  0
Yunanistan 4 1
Türkiye     2  3
İtalya        2  3
Finlandiya 2  3
İsveç        0  5

[Tutarsa peygamberliğimi ilan ederim :)]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder