13 Ekim 2012 Cumartesi

Pre-Season: Fenerbahçe Ülker "Montepaschi Ülker"

Geçen Sezon Performansı
Beko Basketbol Ligi(Normal Sezon): 5
Beko Basketbol Ligi(Play-off): Çeyrek Final
Euroleague: TOP16
Türkiye Kupası: Çeyrek Final








Gelen - Giden Oyuncular
Bo McCalebb                                 Curtis Jerrels
Mike Batiste                                       James Gist
İlkan Karaman                                 Mirsad Türkcan
Barış Ermiş                                         Engin Atsür
David Andersen                               Gasper Vidmar
Romain Sato                                        Marko Tomas
JR Bremer (Sadece EL)                   Roko-Leni Ukic

Coach: Simone Pianigiani                 Coach: Neven Spahija

Yeni Transfer Değerlendirmesi
 F.Bahçe Ülker sezona başlarken birbirinden flaş 6 transfer yaptı ve İtalya'da Pianigiani'yi takımın başına getirdi. Hepsini tek tek inceleyecek olursak;

Bo McCalebb: 

 Profesyonel kariyerine ülkemizde başlayan Bo McCalebb şu an Türkiye'nin değil Avrupa'nın en değerli oyuncularından biri. Yaz boyunca bir çok NBA takımı da dahil olmak üzere 10'a yakın takımla ado anılan süperstar guard, geçen sene ki koçu Pianigiani'nin yanına gitmeyi tercih etti. Eğer kendisinden beklenenleri gerçekleştirirse F.Bahçe için herşey çok daha kolay olacak.

Mike Batiste:

 Yıllardır Panathinakos denince akla gelen 3-5 isimden biri olan Batiste, bu sene F.Bahçe Ülker pota altı için çok kilit bir rol oynayacak. İlk 5'te pota altı sertliğini sağlayabilecek tek oyuncu olan Batiste', Fenerbahçe savunma yönünden çok ihtiyaç duyacak.

İlkan Karaman:

  Son derece olaylı bir şekilde Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye geçen İlkan, Fenerbahçe için gerçekten önemli bir role sahip. "X-Factor" rolünü layığıyle üstlenemezse F.Bahçe Ülker hedeflerine ulaşamayabilir.

Barış Ermiş:

 Selefi Engin'den daha farklı bir role bürünecek olan Barış, Bo'dan kalan süreleri doldurmaya çalışacak. Geçen sezonlarda Banvit'in en önemli oyuncusu olan B arış, yeni rolüne adaptasyonda sıkıntılar yaşayabilir.

David Andersen:

 -Geçen sene ki Siena macerası hariç- gittiği her takımda Euroleague Final Four'u gören, 2 sezon New Orleans Hornets'te NBA tecrübesi bulunan oyuncu bu sene Fenerbahçe Ülker'in amaçları için ter dökecek. Eğer defansif dezavantajlarını kapatırsa Fener'in en önemli parçalarından biri olur.

Romain Sato:

 Panathinakos'tan Fenerbahçe Ülker'e geçen Orta Afrika Cumhuriyetli oyuncu savunmasıyla ön plana çıkıyor. Rotasyonda süreleri Emir'le paylaşacak olan oyuncu sert fiziği ile Fenerbahçe'yi hedefine götürmeye yardımcı olacak.

Coach: Simone Pianigiani:

 Montepaschi'de 6 sezon üst üste şampiyonluk yaşayan İtalyan koç, aynı zamanda İtalya Milli Takımı'nın koçluğunu da üstleniyor. İtalya'da pek bir mücadele yaşamamış olan koç bu sene kendini 5 takımlı bir şampiyonluk mücadelesi içinden bulacak.

Pozisypn Rotasyonları

1 Numara Rotasyonu: Bu rotasyon için söylenecek fazla bir söz yok. Avrupa'nın en değerli oyuncularından McCalebb ve Banvit'in yıllardır bir numaralı ismi olan Barış 40 dakikayı paylaşacaklar.

2 Numara Rotasyonu: Geçen sezondan bu yana hiç değişmemiş tek mevkii. Kaptan Ömer Onan savunmasıyla, 2011 Euroleague Sayı Kralı Bojan Bogdanovic şse atacağı sayılarla Fener'i hedefe götürmeye çalışacak. Tabii Fener için Ömer'den alacakları her sayı ve Bogdanovic'ten alacakları her savunma katkısı çok değerli.

3 Numara Rotasyonu: Obradovic'in takımında savunmacı olarak görev alarak rüştünü ispatlamış Sato ve benzersiz alan görüşü ile her daim fark yaratabilecek olan Emir. Pek homojen bir ikili değil ama çok çok değerli oyuncular.

4 Numara Rotasyonu: Takımın tek homojen bölgesi burası sanıyorum. Batiste ve İlkan pota altı yıldırıcılığyla dikkat çeken oyuncular. Ama buradaki asıl soru şu:

"Sırf kendisini almak için Galatasaray'la gerginlik yaşanmış olmasının baskısıyla İlkan nasıl performans gösterecek?"

5 Numara Rotasyonu: Fenerbahçe'nin kuşkusuz en yumuşak karnı. Buradaki Oğuz-Andersen ikilisinin, N'Dong, Jawai, Barac vb. kalıplı oyuncuları savunma ihtimali yok. Savunmada hiç bir caydırıcılık göstermiyorlar. Eğer 4 numaradan yardım alamazlarsa savunmada çok yıpranırlar.

Yeni Sezon Hedefleri ve Ulaşılabilirlik

Beko Basketbol Ligi: Şampiyonluk
 Ülker birleşmesinden sonra geçen 6 sezonda geçen sene hariç sürekli şampiyon olan, eğer Galatasaray bir uyanış göstermese "Türkiye'nin Siena'sı" olacakken birden kendini çeyrek finalde elenmiş halde bulan F.Bahçe Ülker bir sezon aradan sonra tekrar şampiyon olmak isteyecektir. Ancak iş artık daha zor, lig eskisi gibi değil.

Euroleague: Final Four:
 Bu hedef doğrultusunda bir bütçeleri ve herkesten çok Londra'yı istiyorlar. Ama kadrolarının hiç homojen olmaması onların en büyük sıkıntılarından biri. Tabii Euroleague'de ilerlerken Misak-ı Milli'de 4 rakibiyle de uğraşmak zorunda kalacaklar. Bence kesinlikle TOP8 görecekler ama O2 Arena'ya gitmek istiyorlarsa bir çok değişkenin kendileri adına olumlu sonuçlanması gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder