24 Ekim 2012 Çarşamba

Inceleme: Türkiye'de Takımlar Neden Sampiyon Olamaz?

Banvit: Kadro Kalitesi
  Bandırma temsilcisi şampiyonluk için 5 adaydan biri olarak gösteriliyor. Ama kadroları "İstanbullu'lar"la yarışacak seviyede değil. Bunu onların en önemli parçalarından biri olan İzzet'in Galatasaray'la çıkan transfer dedikodusu ve Galatasaray'ın ona öngördüğü rolden de anlayabiliriz. Eğer Lucas ya da Meija gibi isimler çıldırmazsa şampiyon olmaları zor gözüküyor. Eğer ikinci bir madde isterseniz kadronun tecrübesizliği diyebilirim.


Beşiktaş: Lider Eksikliği
  Beşiktaş geçen sene saha içinde bariz bir lider bulundurarak şampiyon oldu. Tabii bu sene planları çok değişti ama görünene göre zor zamanlarda o rolü Christopher'dan bekliyorlar ki Christopher bu rolün adamı değil. Daha o tecrübesi yok. Zor zamanlarda çıkıp işleri yoluna koyacak bir oyuncu bulamazlarsa çok sıkıntı çekecekler. (Bkz: Karşıyaka - Beşiktaş Maçı)

Anadolu Efes: Bekleneni Alamamak
  Aslında bu Efes için geçen seneninde sıkıntısıydı. Geçen sene Barac, Vujacic, Ilievski gibi isimlerden bekleneni alamadılar ve hedeflerinin hiçbirine ulaşamadılar. Bu sene çok umut bekledikleri isim sayısı daha fazla. Mesela Semih; Ne kadar iyileşti? Ya da Farmar;  Oktay Hoca'nın sistemine ne kadar uyabilecek? Birkan, Barac, Vujacic... Sorulacak soru sayısı uzar gider ama hepsinden olumlu cevap alamazlarsa kendilerini final göremeden elenmiş bir biçimde bulabilirler.





Galatasaray MP: 1 Numara Eksikliği
  Jamont, Engin ve Ender... Galatasaray'ın 1 numara rotasyonu. Jamont zaten klasik bir 1 numara değil. 1 numaraya geçtiği zaman takımın akıcılığı yok oluyor. Engin zaten sürekli sakatlıklarla uğraşan bir oyuncu. Sağlıklı kalabileceğine emin olamıyorsunuz. Ender ise adı sürekli olarak istikrarsızlık ile anılan bir oyuncu. Bugün 25 sayı - 7 asist yapabilir ama bir sonraki maç 3 sayı - 1 asist yapabileceiğinden emin olamazsınız. Eğer Arroyo gelirse Galatasaray sorunlarını büyük ölçüde çözmüş olur.

Fenerbahçe Ülker: Pota Altı Dezavantajları
  Mike Batiste'de bir sıkıntı yok. Hem defans sertliği hem de hücumdaki görevini başarıyla yerine getiriyor. Ama geri kalan 3 oyuncu için aynısını söylemek  güç. Oğuz genellikle maçın başında faul sıkıntısına giriyor. Girmediği zamanlar ise ayaklarının yavaşlığından çok çekiyor. İlkan yazın yaşanan krizin etkisinden kendini kurtarabilmiş değil gibi gözüküyor. Andersen ise geçen seneki Songaila gibi: "ÖLÜ". Bunlardan ayrı olarak
pota altı savunmasını da oturtabilmiş değiller. Hem post-up hem de pick&roll'larda sıkıntı büyük. (Bkz: Union Olimpia - Fenerbahçe Ülker Maçı) Ligdeki rakiplerinde bu kadar kaliteli uzunlar varken bu soruna bi çözüm bulmak zorundalar yoksa kendilerini hedeflerinin çok uzağında bulabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder