6 Eylül 2012 Perşembe

Midesizlik?

Galatasaray Medical Park birkaç hafta önce, yeni sezon hazırlık kampı için Bormio'ya gitti.

Yeni şube kordinatörü, yeni koçu ve yepyeni kadrosuyla... Ayrıca yeni kaptanıyla: David Hawkins

3 kupalı şampiyon Beşiktaş Milangaz'dan Galatasaray MP'ye gelen isimlerden biri olan Hawkins, hemen geldiği gibi kaptanlığı aldı.

Evet geçen sene de Beşiktaş'a yeni gelmesine rağmen kaptanlık yaptı.

Evet geçen sene ligin tartışmasız MVP'siydi.

Evet TBL ve Eurocup için çok iyi bir oyuncu...


Ama son 3 ayda yaşadıklarının ardından onun direkt takımın kaptanı yapılmasına göz yummak sağlam mide ister.

David Hawkins -biliyorsunuz- geçen sene "ezeli rakip" Beşiktaş'ın kaptanıydı. İki ana branşta ezeli rakipten gelip direkt kaptan yapılan kaç oyuncu vardır? (Diyeceksiniz ki "Haluk Yıldırım var." Abi o adam yaşayan efsaneydi. Klüpler üstü, ülkeye mal olmuş bir şahsiyetti.)

Ayrıca Hawkins Galatasaray'dan önce F.Bahçe Ülker ile anlaşmamış mıydı? Hangi mide Galatasaray yerine F.Bahçe Ülker'i tercih eden birinin gökten inme kaptan yapılmasına dayanır?

Yine aynı Hawkins Galatasaray'a sırf "çocuklarını okutmak için" geldiğini açıklamadı mı? Ayak sürüyerek, Ergin Ataman'ın güzel hatrına Galatasaray'agelen biri nasıl kaptan olabilir?

Hem sıra ona geldi mi? İki seneden beri takımda olan Shipp'e, seneye ikinci sezonlarını oynayacak Furkan ve Ender'e, hatta altyapıdan beri "Galatasaray'ın çocuğu" olan Göksenin ve Sertaç'a ayıp değil mi? Bu Shipp'e "Artık sen bi gidiver" demek değil midir?

Ayıp değil mi sırf başarı için Galatasaray Kağtanlığı müessesesini hiçe saymak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder